gastro postao
Confit je tradicionalni francuski način konzerviranja mesa, najčešće patke ili svinjetine u vlastitoj masnoći
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 498
Confit od luka
- 30 g đumbir, korijen
- 1.50 dl med, vrcani
- 1.50 dl vinski ocat
Ostalo
- 6 kom pačja prsa
- 1 žlica med, vrcani
- sol
- svježe mljeveni papar
Potrebno vam je
- 230 g luk kozjak
Priprema
- Đumbir ogulimo i zgnječimo. Luk kozjak oljuštimo i narežemo. Za confit stavimo đumbir, luk i med u lonac na vatru srednje jačine. Često miješajući, kuhamo oko 10 minuta.
- Umiješamo ocat, pa ostavimo da zavre. Smanjimo vatru i ostavimo da lagano vrije, uz povremeno miješanje, 5 – 10 minuta. Ulijemo 1,5 dl vode pa kuhamo 5 – 10 minuta.
- Pećnicu zagrijemo na 200 °C. Orežemo višak masnoće s pačjih prsa i zagrijemo veliku tavu na jakoj vatri. Kad se tava zagrije, u nju položimo prsa tako da je koža odozdo pa pečemo 5 minuta sa svake strane.
- Prsa premjestimo u lim za pečenje i premažemo ih medom. Posolimo i popaprimo. Pečemo 8 – 10 minuta. Izvadimo iz pećnice i ostavimo da odstoji 5 minuta.
Confit je tradicionalni francuski način konzerviranja mesa, najčešće patke ili svinjetine u vlastitoj masnoći
Izvor "Kuhinje svijeta - Francuska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata