gastro postao
Najbolji mlinci su oni preliveni masnoćom od pečene patke
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 kom patka, srednje masna
- sol
- svježe mljeveni papar
- mirisne trave
- pšenično brašno, bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- voda
Priprema
- Priprema patke (cca 2 kg): Nasoljenu i začinjenu patku pecite na masti oko sat i pol na temperaturi od 180 stupnjeva.
- Tijekom pečenja bockajte je vilicom kako bi se iscijedila masnoća ispod kože.
- Priprema mlinaca: Stavite toliko brašna koliko mogu popiti 3 – 4 jaja, dodajte sol i umiješajte čvrsto tijesto. Tijesto podijelite na četiri dijela i tanko razvaljajte.
- Mlince kratko pecite u pećnici na 200 stupnjeva s jedne i s druge strane. (Sada se u trgovinama mogu nabaviti već pripremljeni mlinci.)
- Pečene mlince iskidajte na veće komade i prelijte ih kipućom slanom vodom. Ostavite ih takve desetak minuta. Ocijedite ih i prelijte masnoćom od pečenja.