Recepti 13. listopada 2014.

Patka s mlincima

gastro postao gastro.24sata.hr
Najbolji mlinci su oni preliveni masnoćom od pečene patke

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Potrebno vam je

  • 1 kom patka, srednje masna
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mirisne trave
  • pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • voda

Priprema

  1. Priprema patke (cca 2 kg): Nasoljenu i začinjenu patku pecite na masti oko sat i pol na temperaturi od 180 stupnjeva.
  2. Tijekom pečenja bockajte je vilicom kako bi se iscijedila masnoća ispod kože.
  3. Priprema mlinaca: Stavite toliko brašna koliko mogu popiti 3 – 4 jaja, dodajte sol i umiješajte čvrsto tijesto. Tijesto podijelite na četiri dijela i tanko razvaljajte.
  4. Mlince kratko pecite u pećnici na 200 stupnjeva s jedne i s druge strane. (Sada se u trgovinama mogu nabaviti već pripremljeni mlinci.)
  5. Pečene mlince iskidajte na veće komade i prelijte ih kipućom slanom vodom. Ostavite ih takve desetak minuta. Ocijedite ih i prelijte masnoćom od pečenja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.