gastro postao
Povrće i meso pripremljeno u woku uvijek je mekano i sočno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 846
Potrebno vam je
- 600 g pačja prsa
- 300 g sojine klice
- 450 g tikvice, zelene
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- 200 g mrkva, crvena
- 1 kom limunska trava, stabljika
- 4 žlica ulje sezamovo
- 1 kom čili papričica
- 2 žlica soja umak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica indijski oraščić
Priprema
- Zarežite kožu pačjih prsa u obliku romba. Pržite 6-7 minuta u vrućem woku najprije na onoj strani 4-5 minuta. Zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite počivati 10 minuta.
- U međuvremenu operite klice i ocijedite ih. Operite tikvice, očistite i narežite ih na 1/2 cm debele ploške. Mrkvu očistite, ogulite i narežite na štapiće. Limunsku travu narežite na trakice.
- Pačje meso narežite na 1/2 cm debele ploške, sok sačuvajte. Zagrijte sezamovo ulje u woku i pecite na njemu mrkve na jakoj vatri 2 - 3 minute stalno miješajući. Dodajte gljive i tikvice te miješajte još 2-3 minute u tavi. Dodajte klice, meso i sok od mesa te kuhajte 2-3 minute.
- Smrvite čili i dodajte ga te ga začinite sojinim umakom, solju i paprom. Na kraju umiješajte limunsku travu, sjemenke indijskih oraščića i korijandar. Uz to ide riža basmati.
Izvor "Čarolija tikvica i bundeva"