Recepti 13. listopada 2014.

Patka u woku s tikvicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Povrće i meso pripremljeno u woku uvijek je mekano i sočno

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 846

Potrebno vam je

  • 600 g pačja prsa
  • 300 g sojine klice
  • 450 g tikvice, zelene
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 200 g mrkva, crvena
  • 1 kom limunska trava, stabljika
  • 4 žlica ulje sezamovo
  • 1 kom čili papričica
  • 2 žlica soja umak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 žlica indijski oraščić

Priprema

  1. Zarežite kožu pačjih prsa u obliku romba. Pržite 6-7 minuta u vrućem woku najprije na onoj strani 4-5 minuta. Zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite počivati 10 minuta.
  2. U međuvremenu operite klice i ocijedite ih. Operite tikvice, očistite i narežite ih na 1/2 cm debele ploške. Mrkvu očistite, ogulite i narežite na štapiće. Limunsku travu narežite na trakice.
  3. Pačje meso narežite na 1/2 cm debele ploške, sok sačuvajte. Zagrijte sezamovo ulje u woku i pecite na njemu mrkve na jakoj vatri 2 - 3 minute stalno miješajući. Dodajte gljive i tikvice te miješajte još 2-3 minute u tavi. Dodajte klice, meso i sok od mesa te kuhajte 2-3 minute.
  4. Smrvite čili i dodajte ga te ga začinite sojinim umakom, solju i paprom. Na kraju umiješajte limunsku travu, sjemenke indijskih oraščića i korijandar. Uz to ide riža basmati.

Izvor "Čarolija tikvica i bundeva"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.