Recepti 13. listopada 2014.

Pečena piletina s povrćem

Pečena piletina s povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
U woku pripremite ukusne, marinirane pileće filete i uživajte u savršenom ručku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 17

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 kom crvena paprika
  • 150 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 150 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pileće filete narežite na kockice pa ih začinite sa soli, paprom i malo maslinova ulja, ostavite da se mariniraju.
  2. Povrće narežite na manje komade.
  3. U woku na malo maslinova ulja popržite crvenu papriku 2-3 minute, izvadite sa strane. Na istoj masnoći popržite brokulu 2-3 minute pa ju izvadite, ponovite s tikvicama i šampinjonima. Po potrebi dodajte ulje u wok. Na kraju vratite povrće u wok, dobro promiješajte i začinite sa soli i paprom.
  4. Na grill tavi popržite marinirane komadiće pilećeg bijelog mesa 2-3 minute.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.