Recepti 14. kolovoza 2018.

Pečeni krumpir na novi način - razbijanje nikad nije bilo slasnije

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir pripremljen na ovaj način sjajan je dodatak čitavom nizu jela, a najfiniji će biti upravo u kombinaciji s jelima s roštilja.

Isprobajte ovu, drugačiju verziju pečenog krumpira i u potpunosti se oduševite. Slasni, meki i kremasti iznutra, hrskavi na rubovima i idealni za različite dodatke, bit će upravo savršen dodatak svakom drugom glavnom, mesnom, ribljem ili povrtnom jelu. 

 

Francuski krumpir Možda vas zanima... S francuskim krumpirom ne možeš pogriješiti! Recepti

 

Postupak pripreme ne može biti jednostavniji. Krumpir možete pripremati u pećnici, ali i na roštilju, a od dodatnog pribora trebat će vam tek folija.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Od namirnica svakako pripremite jednu kilu krumpira, dvije žličice soli, maslinovo ulje i prstohvat papra, a dobit ćete sjajne okuse, rustikalni izgled i, na kraju, neodoljivo dobar prilog.

Svaki krumpir zamotajte u posebnu foliju i stavite u pećnicu ili na roštilj. Pecite između 45 minuta i jedan sat, dok krumpir ne omekša, pa pustite da se lagano ohladi. Krumpir izvadite iz folije, preko svih krumpira stavite foliju ili papir za pečenje, pa snažnim pritiskom šakom ili kuhinjskim pomagalom spljoštite svaki krumpir.

Krumpir začinite soli i paprom, maslinovim uljem, a dodati možete različite vrste sira te začinsko bilje. Želite li dodatno začiniti čitavo jelo, dodajte i kakav fini umak ili pak salatu od pečenog povrća. Uz ovako pripremljen krumpir slaže se baš sve!

 

Možda vas zanima... Povrće iz pećnice - donosi bogatije arome i slaže se uz svaki prilog Špajza

 

Dobar tek!

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.