Svježi kupus odlično je, zdravo i jeftino povrće, koje nam je dostupno tijekom cijele godine. Donosimo recept za pečeni kupus koji će oduševiti i one koji nisu preveliki ljubitelji ovog povrća
Kupus se uzgaja već više od 4000 godina, a kao iznimno zdravo i jedno od najjeftinijihpovrća posljednjih godina ponovno je na neki način 'ušao u modu'. Volimo ga na salatu (obični ili coleslaw), dinstanog s krpicama, kao varivo..., a sada donosimo još jednu super ideju kako pripremiti svježi (mladi) kupus i zadiviti svoje ukućane i goste.
Pečeni kupus - jeftino jelo bogatog okusa
Pečeni kupus odličnog je okusa, a može se poslužiti uz aioli umak, preliven tahinijem, posut krušnim mrvicama s dodatkom ljute papričice... ideja je bezbroj.
Pečeni kupus odlično, je jelo puno okusa, ali i jeftino, i lako se priprema kod kuće. Kupus pečen u pećnici ima vanjske slasne zapečene listove te sredinu koja je meka i sočna. Okus pečenog kupusa može se nadopuniti primjerice miso pastom, a pečeni kupus može se poslužiti uz meso, tjesteninu...
Pečeni kupus
foto: Cleanfoodcrush/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pečeni kupus
10 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
2
žlica
Kupus
0,50
kom
Češnjak u prahu
0,50
žličica
Chilli pahuljice
1
prstohvat
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Limun
2
kom
Postupak
Pripremi sve sastojke, pećnicu zagrij na 230 stupnjeva.
Polovicu glavice kupusa nareži na 4 jednaka komada i svaki sa svih strana premaži maslinovim uljem, pospi češnjakom u prahu, chili pahuljicama, solju i paprom.
Složi kriške kupusa u pleh u kojem je papir za pečenje.
Peci 15 minuta, potom okreni kupus i peci još 15 minuta.
Po pečenim kriškama kupusa iscijedi sok od limuna i posluži. Dobar tek!
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
193 kcal
9 %
MASTI
8,00 g
11 %
KOLESTEROL
0,01 g
0 %
UH
37,00 g
13 %
PROTEINI
5,00 g
10 %
isprobaj i ove slasne ideje za jela sa svježim kupusom...