gastro postao
Isprobajte recept za pikantnu piletinu punjenu narančom, češnjakom i peršinom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 902
Potrebno vam je
- 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- peršin, list
- 1 mala žlica crvena paprika
- cajenski papar
- 15 g maslac, slani
- 90 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- list bosiljka
Priprema
- Dvije naranče s korom prerežite na četiri dijela. Preostalu naranču ogulite i razdijelite na kriške.
- U šupljinu pileta stavite peršin,četvrtine dviju naranči i polovicu količine češnjaka. Natrljajte pile solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, kajenskom paprikom i maslacem. Položite pile na lim, dodajte crvenu papriku i preostali češnjak.
- Pecite na 190°C oko 20 minuta. Kad je pile napola pečeno, okrenite ga. Izrežite pile, izvadite crvenu papriku i češnjak, a peršin, naranču i češnjak izvadite iz unutrašnjosti pileta.
- Žlicom oberite masnoću s lima ostavljajući žlicu masnoće i sokove u kojima se pile peklo. Dodajte kriške naranče i zagrijte.
Isprobajte recept za pikantnu piletinu punjenu narančom, češnjakom i peršinom
Izvor Skuhatćute