Recepti 13. listopada 2014.

Pečeno pile s narančom i paprikom

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte recept za pikantnu piletinu punjenu narančom, češnjakom i peršinom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 902

Potrebno vam je

  • 3 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • peršin, list
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • cajenski papar
  • 15 g maslac, slani
  • 90 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • list bosiljka

Priprema

  1. Dvije naranče s korom prerežite na četiri dijela. Preostalu naranču ogulite i razdijelite na kriške.
  2. U šupljinu pileta stavite peršin,četvrtine dviju naranči i polovicu količine češnjaka. Natrljajte pile solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom, kajenskom paprikom i maslacem. Položite pile na lim, dodajte crvenu papriku i preostali češnjak.
  3. Pecite na 190°C oko 20 minuta. Kad je pile napola pečeno, okrenite ga. Izrežite pile, izvadite crvenu papriku i češnjak, a peršin, naranču i češnjak izvadite iz unutrašnjosti pileta.
  4. Žlicom oberite masnoću s lima ostavljajući žlicu masnoće i sokove u kojima se pile peklo. Dodajte kriške naranče i zagrijte.

Isprobajte recept za pikantnu piletinu punjenu narančom, češnjakom i peršinom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.