gastro postao
Hrskava, sočna i omiljena piletina za svaku priliku
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 9
Pikantna smjesa
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica vinski ocat, bijeli
- 2 žlica rajčica ( ketchup)
- 1 žlica senf
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 1 režanj češnjak
- čili u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
Ostalo
- 12 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- U električnoj miješalici načinite smjesu od ulja, octa, kečapa, senfa, luka, šećera, češnjaka, čilija, soli i papra.
- Batake duboko zarežite na tri mjesta, poslažite u jednom sloju u vatrostalnu zdjelu i premažite pikantnom smjesom. Pospite polovicom količine sjemenki.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C, uz polijevanje, 30 minuta dok se bataci sasvim ne ispeku. Nakon pola vremena pečenja okrenite batake i pospite preostalim sezamovim sjemenkama. Poslužite toplo ili hladno s tortillama.
Izvor Skuhatćute