Recepti 13. listopada 2014.

Pikantni pileći bataci

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskava, sočna i omiljena piletina za svaku priliku

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Pikantna smjesa

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica vinski ocat, bijeli
  • 2 žlica rajčica ( ketchup)
  • 1 žlica senf
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 režanj češnjak
  • čili u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Ostalo

  • 12 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. U električnoj miješalici načinite smjesu od ulja, octa, kečapa, senfa, luka, šećera, češnjaka, čilija, soli i papra.
  2. Batake duboko zarežite na tri mjesta, poslažite u jednom sloju u vatrostalnu zdjelu i premažite pikantnom smjesom. Pospite polovicom količine sjemenki.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C, uz polijevanje, 30 minuta dok se bataci sasvim ne ispeku. Nakon pola vremena pečenja okrenite batake i pospite preostalim sezamovim sjemenkama. Poslužite toplo ili hladno s tortillama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.