gastro postao
Popržite u dubokom ulju ražnjiće i poslužite uz prilog po želji
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom bjelanjak kokošji
- krušne mrvice (schär, bez glutena)
- maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.20 l ulje suncokretovo
- 200 g bezglutensko brašno
Priprema
- Istucite bjelanjak s malo soli u jedan tanjur i u drugi stavite malo brašna.
- Pileća prsa narežite na rezance, neka debljina ostanu barem u širini prsta te nataknite na ražnjić, posolite i panirajte u brašnu i snijegu te svježim Schär Pan Grati mrvicama.
- Takvu paniranu piletinu pecite u dubokoj masnoći par minuta sa svake strane. Pečeni file osušite na papirnatom ubrusu i poslužite uz prilog po želji.