gastro postao
Pile pečeno u vrećici sačuvat će sve okuse i mirise
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 608
Potrebno vam je
- 800 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 kom limun
- 1 žlica ružmarin
- 1 mala žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 750 g krumpir, mladi
- 4 režanj češnjak
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C, operite pile i posušite ga. Sitno naribajte limunovu koru. Ogulite limun i izrežite na kriške. Sitno nasjeckajte ružmarinove iglice. Izmiješajte limunovu koru, ružmarin, ulje, 1/4 žličice soli i malo papra. Utrljajte ih u pile.
- Ogulite krumpir pa ga izrežite na kockice, malo posolite i popaprite. Očistite češnjak i ostavite ga cijelog. U vrećicu za pečenje stavite pile, krumpir, češnjak, kriške limuna i preostali ružmarin. Zatvorite prema naputku na vrećici i probodite s gornje strane kako se ne bi napuhnula i puknula. Stavite vrećicu u lim za pečenje.
- Pecite 45 minuta i poslužite s prilogom prema želji.
Izvor Skuhatćute