gastro postao
Ima li što ukusnije od pilećih prsa na žaru? Marinirajte meso i pripremite najfiniji grill
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 323
Potrebno vam je
- sol
- 1 žlica garam masala
- 1 žlica sok od limete
- 6 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,crveni
- 1 šalica korijander, svježi
- 2 šalica jogurt (3.2% masti)
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 kom đumbir, korijen
Priprema
- Svaki komad pilećih prsa (8 komada) staviti između 2 lista masnog papira i istući na 1,5 cm debljine. Zatim svaki komad zasebno staviti u plastičnu vrećicu koja se može hermetički zatvoriti.
- Ostale sastojke sjediniti u blenderu i usitniti do glatke smjese. Dobivenu marinadu izliti u vrećice sa piletinom, hermetički zatvoriti i ostaviti u hladnjaku bar 3 sata ili preko noći.
- Pripremiti vatru srednje jačine na roštilju, rešetku premazati sa malo ulja. Otresti višak marinade sa piletine te dodatno začiniti sa soli.
- Piletinu peći 3-4 minute sa svake strane.