Recepti 13. listopada 2014.

Piramida od povrća i rižoto od škampi i šparoga

gastro postao gastro.24sata.hr
Jelo bogato bojama i namirnicama nakon kojeg sigurno nećete ostati gladni

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1031

Potrebno vam je

  • 240 g riža, polirana (ili brašno )
  • 10 g češnjak
  • 100 ml vino bijelo
  • 500 ml povrtni temeljac
  • 150 ml ulje maslinovo
  • 200 g šparoge, divlje
  • 100 g škampi
  • 50 ml vrhnje za kuhanje
  • 20 g maslac, slani
  • 10 g sol
  • 1 g bijeli papar
  • 40 g luk ,crveni
  • 100 g patlidžan
  • 80 g tikvice, zelene
  • 100 g rajčica, crvena
  • 4 grančica ružmarin

Priprema

  1. Kapulu sitno nasjeckanu zažutiti na maslinovom ulju, dodati sjeckani češnjak. Kada češnjak pobijeli dodamo rižu, podlijemo bijelim vinom i temeljcem*. (*temeljac možete napraviti od korjenastog povrća, luka, češnjaka, papra u zrnu i ljuštura od očišćenih škampi).
  2. Dinstamo uz postepeno dolijevanje 5 min pa dodamo šparoge (kod divljih kidane do tvrdog dijela, kod kultiviranih oguljene i izrezane da ostane glava šparoge 5 cm.
  3. U međuvremenu očišćene škampe kratko pržimo sa svih strana na maslinovom ulju, dodajemo rižoto i završavamo dodatkom maslaca i vrhnja. Posolimo, popaprimo.

Jelo bogato bojama i namirnicama nakon kojeg sigurno nećete ostati gladni

Izvor Marijo Čepek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.