gastro postao
Jelo bogato bojama i namirnicama nakon kojeg sigurno nećete ostati gladni
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1031
Potrebno vam je
- 240 g riža, polirana (ili brašno )
- 10 g češnjak
- 100 ml vino bijelo
- 500 ml povrtni temeljac
- 150 ml ulje maslinovo
- 200 g šparoge, divlje
- 100 g škampi
- 50 ml vrhnje za kuhanje
- 20 g maslac, slani
- 10 g sol
- 1 g bijeli papar
- 40 g luk ,crveni
- 100 g patlidžan
- 80 g tikvice, zelene
- 100 g rajčica, crvena
- 4 grančica ružmarin
Priprema
- Kapulu sitno nasjeckanu zažutiti na maslinovom ulju, dodati sjeckani češnjak. Kada češnjak pobijeli dodamo rižu, podlijemo bijelim vinom i temeljcem*. (*temeljac možete napraviti od korjenastog povrća, luka, češnjaka, papra u zrnu i ljuštura od očišćenih škampi).
- Dinstamo uz postepeno dolijevanje 5 min pa dodamo šparoge (kod divljih kidane do tvrdog dijela, kod kultiviranih oguljene i izrezane da ostane glava šparoge 5 cm.
- U međuvremenu očišćene škampe kratko pržimo sa svih strana na maslinovom ulju, dodajemo rižoto i završavamo dodatkom maslaca i vrhnja. Posolimo, popaprimo.
Jelo bogato bojama i namirnicama nakon kojeg sigurno nećete ostati gladni
Izvor Marijo Čepek