Recepti 26. studenoga 2014.

Pita od fete i špinata

Pita od feta sira i špinata
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite ovu pitu od fete i špinata za brz i lagan ručak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 137

Potrebno vam je

  • 4 kom mladi luk
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 žlica kopar
  • 100 g feta sir
  • 50 g parmezan
  • 4 kom jaje kokošje
  • 100 g glatko brašno
  • 340 ml mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 200 celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje.
  2. Operite špinat pa ga osušite kuhinjskim ručnikom. Ugrijte žličicu ulja u tavi pa prepržite špinat. Prebacite ga na tanjur i ohladite.
  3. Ugrijte ostatak ulja, prepržite luk te nakon toga dodajte češnjak. Nakon 30 sekundi maknite s vatre i prebacite u tanjur.
  4. Ocijedite višak tekućine iz špinata pa ga dodajte u smjesu luka i češnjaka s koprom i fetom te naribanim sirom.
  5. Stavite smjesu u lim za pečenje. Nakon toga istucite jaja i brašno te polako ulijte mlijeko.
  6. Prelijte preko smjese u limu za pečenje te pecite 35 minuta.

Pripremite ovu pitu od fete i špinata za brz i lagan ručak

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • ivanamat 21:51 05. Prosinac 2014.

    Molim vas, koliko špinata ide u recept? U receptu ne vidim.