gastro postao
Pripremite ovu pitu od fete i špinata za brz i lagan ručak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 137
Potrebno vam je
- 4 kom mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 žlica kopar
- 100 g feta sir
- 50 g parmezan
- 4 kom jaje kokošje
- 100 g glatko brašno
- 340 ml mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 200 celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje.
- Operite špinat pa ga osušite kuhinjskim ručnikom. Ugrijte žličicu ulja u tavi pa prepržite špinat. Prebacite ga na tanjur i ohladite.
- Ugrijte ostatak ulja, prepržite luk te nakon toga dodajte češnjak. Nakon 30 sekundi maknite s vatre i prebacite u tanjur.
- Ocijedite višak tekućine iz špinata pa ga dodajte u smjesu luka i češnjaka s koprom i fetom te naribanim sirom.
- Stavite smjesu u lim za pečenje. Nakon toga istucite jaja i brašno te polako ulijte mlijeko.
- Prelijte preko smjese u limu za pečenje te pecite 35 minuta.
Pripremite ovu pitu od fete i špinata za brz i lagan ručak
Izvor Skuhatćute