gastro postao
Ukusna i bogata pita od krumpira zasitit će i one najgladnije
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 285
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 3 kom poriluk (cijeli)
- 2 kom krumpir, zreli
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 300 ml pileći temeljac
- 100 ml vrhnje za kuhanje
- 2 žlica senf
- 200 g kuhana šunka
- 4 list lovorov list
- 1 kom jaje kokošje
- 250 g lisnato tijesto
Priprema
- Na maslacu pirjajte luk i poriluk 15 minuta, a nakon pet dodajte krumpire.
- Umiješajte brašno, dodajte temeljac (može i kokošji) i miješajte dok se malo ne zgusne.
- Dodajte vrhnje, senf i šunku. Začinite, ohladite i premjestite u posudu za pečenje pa dodajte lovor.
- Razvaljajte tijesto, obložite posudu, odrežite rubove, premažite tijesto jajetom, dodajte smjesu i pecite pola sata na 200°c.
Izvor Skuhatćute