gastro postao
Ova pita je obavijena mediteranskim daškom!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 288
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 mala žlica sol
- 30 g kvasac, svježi
- 1 šalica voda
- 0.50 šalica luk ,bijeli
- 1 kom češnjak
- 5 dl sok od rajčice (prirodni svježi)
- 1 mala žlica origano
- svježe mljeveni papar
- 8 kom srdele, usoljene
- 0.50 šalica parmezan
Priprema
- Pripremljenu pitu stavite u zagrijanu pećnicu na 220°c i pecite pola sata. Zatim smanjite temperaturu na 180°c i pecite još 15-ak minuta dok ne porumeni.
- Propržite sitno sjeckani luk i češ-njak na maslinovu ulju. Dodajte rajčice, origano, sol i papar, nasjeckane filete slanih srdela te kuhajte 15-ak minuta. Naraslo tijesto razvaljajte i stavite u namašćen lim za pečenje. Prelijte ga umakom od rajčica i pospite parmezanom.
- U posudu za miješanje dodajte brašno i sol, ulje i kvasac rastopljen u mlakoj vodi pa zamijesite tijesto. Prebacite ga na dasku posutu brašnom te mijesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči.
Izvor Skuhatćute