Recepti 13. listopada 2014.

Pita s rajčicama i slanim srdelama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova pita je obavijena mediteranskim daškom!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 288

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica sol
  • 30 g kvasac, svježi
  • 1 šalica voda
  • 0.50 šalica luk ,bijeli
  • 1 kom češnjak
  • 5 dl sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 mala žlica origano
  • svježe mljeveni papar
  • 8 kom srdele, usoljene
  • 0.50 šalica parmezan

Priprema

  1. Pripremljenu pitu stavite u zagrijanu pećnicu na 220°c i pecite pola sata. Zatim smanjite temperaturu na 180°c i pecite još 15-ak minuta dok ne porumeni.
  2. Propržite sitno sjeckani luk i češ-njak na maslinovu ulju. Dodajte rajčice, origano, sol i papar, nasjeckane filete slanih srdela te kuhajte 15-ak minuta. Naraslo tijesto razvaljajte i stavite u namašćen lim za pečenje. Prelijte ga umakom od rajčica i pospite parmezanom.
  3. U posudu za miješanje dodajte brašno i sol, ulje i kvasac rastopljen u mlakoj vodi pa zamijesite tijesto. Prebacite ga na dasku posutu brašnom te mijesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte krpom i ostavite na toplom dok se ne udvostruči.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.