Recepti 25. veljače 2018.

Podloga od palente za slasnu i brzu pizzu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto upuštanja u dugotrajnu pripremu domaćeg tijesta za pizzu koje je najprije potrebno mijesiti, pa dizati, a tek zatim peći, okrenite se jednostavnijoj varijanti pizze u kojoj podlogu glumi jednostavna palenta.

Zaboravite na miješenje tijesta i čekanje da se ono digne, jednostavno skuhajte palentu, ostavite je da odstoji kako bi poprimila oblik podloge za pizze, a zatim je nadjenite domaćim brzinskim umakom od rajčice.

 

Možda vas zanima... Moguće je: Zdrava pizza za prste polizati Kolumne

 

Kombinaciji dodajte mozzarellu, tunu, suhu kobasicu i sve one dodatke koje volite na pizzi. Ipak, suzdržite se od velike količine sastojaka, kako pizza ne bi ispala preteška, a podloga previše vlažna.

Pizzu obavezno poslužite toplu, hrskavu i slasnu!

 

Možda vas zanima... Pizza iz šalice - dvije minute za omiljeno jelo Špajza

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 2 šalice mlijeka
  • 3 šalice vode
  • 1 šalica palente
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Cherry rajčice
  • Mozzarella
  • Bosiljak, origano

Priprema:

  1. Vodu i mlijeko pomiješajte u lončiću, pustite da zavriju, pa dodajte palentu.
  2. Posolite i miješajte dok se palenta kuha dok ne dobijete gustu smjesu, oko 15 minuta.
  3. Dok se palenta kuha, posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili je premažite žlicom maslinovog ulja.
  4. Kada je gotova, palentu prebacite u posudu za pečenje, pa je ravnomjerno rasporedite po površini. Rubovi mogu biti nešto deblji, baš kao kod prave pizze.
  5. Pustite da odstoji barem sat vremena na hladnom, a najbolje bi bilo da tako pripremljenu palentu ostavite da stoji u hladnjaku i do nekoliko sati.
  6. Žlicu maslinovog ulja zagrijte na tavi, dodajte sitno sjeckani luk i protisnuti češnjak.
  7. Dodajte cherry rajčice, pirjajte dok ne omekšaju, oko pet minuta.
  8. Maknite s vatre, pa usitnite sastojke vilicom.
  9. Začinite ih soli i paprom i vratite na vatru.
  10. Kuhajte još nekoliko minuta kako biste dobili nešto gušći umak.
  11. Palentu izvadite iz hladnjaka, ubacite je u pećnicu na 200 stupnjeva.
  12. Pecite dok palenta ne poprimi zlatni rub, oko pola sata.
  13. Izvadite je iz pećnice, premažite umakom od rajčice i mozzarellom, pa vratite u pećnicu na još desetak minuta.
  14. Pustite da se ohladi, narežite i poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • bucko7 03:32 26. Veljača 2018.

    Citiram; OHLADITE izrežite i poslužite TOPLO Ne kužim kako poslužiti toplo ako prije treba ohladiti. Ha ha ha ha ha ha ha