gastro postao
Mirisna pogača kojoj nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 288
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 15 g kvasac, svježi
- sol
- 400 g poriluk (cijeli)
- 250 g mozzarella
- maslac, slani
- 1 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Izmrvite kvasac i rastopite ga u 1/2 čaše tople vode. Pospite dasku brašnom i u centar stavite kvasac i malo soli, pa zamijesite tijesto dodavajući vode koliko je potrebno. Mijesite dok ne dobijete glatko i čvrsto tijesto, zatim ga pokrijte i ostavite da se diže oko 1 sat.
- U međuvremenu operite poriluk i narežite ga, pa popržite na tavi na malo maslaca i 1/2 čaše vode, posolite i promiješajte.
- Premažite maslacem okruglu posudu za pizzu, raširite po njoj dignuto tijesto, pokrijte krpom i ostavite sa strane.
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva C. Rasporedite poriluk po tijestu, pospite ga sa malo šećera i tankim kriškicama mozzarelle. Pecite u pećnici 1/4 sata i odmah poslužite.