Recepti 13. listopada 2014.

Pogača s porilukom

Pogača s porilukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Mirisna pogača kojoj nećete moći odoljeti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 288

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 15 g kvasac, svježi
  • sol
  • 400 g poriluk (cijeli)
  • 250 g mozzarella
  • maslac, slani
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Izmrvite kvasac i rastopite ga u 1/2 čaše tople vode. Pospite dasku brašnom i u centar stavite kvasac i malo soli, pa zamijesite tijesto dodavajući vode koliko je potrebno. Mijesite dok ne dobijete glatko i čvrsto tijesto, zatim ga pokrijte i ostavite da se diže oko 1 sat.
  2. U međuvremenu operite poriluk i narežite ga, pa popržite na tavi na malo maslaca i 1/2 čaše vode, posolite i promiješajte.
  3. Premažite maslacem okruglu posudu za pizzu, raširite po njoj dignuto tijesto, pokrijte krpom i ostavite sa strane.
  4. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva C. Rasporedite poriluk po tijestu, pospite ga sa malo šećera i tankim kriškicama mozzarelle. Pecite u pećnici 1/4 sata i odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.