gastro postao
Malo tko može odoljeti klasičnim princes krafnama, a što kažeš na njihovu laganu proljetnu verziju s jagodama? Iskoristi sezonu omiljenog voća i pripremi ovu savršenu slasticu
Tko ne voli princes krafne neka digne ruku! Ok, to smo i mislili - svi ih volimo i teško nam je odoljeti kada su punjene bilo čime, a kamoli pjenicom od jagoda. Koliko to slatko i kremasto zvuči, zar ne? Svi smo već isprobali jagode na milijun načina u slatkim verzijama pa je vrijeme da ih pripremimo i na ovaj proljetni način.
Ispeci princes krafne, pripremi kremu bogatu okusom jagoda i slatkog vrhnja, a ako želiš, možeš ih servirati uz kavu ili čaj. Uopće ne zvuči lose!
Princes krafne s pjenom od jagoda
Sastojci (za 12 komada):
- 300 g jagoda
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- 200 g brašna
- 4 jaja
- 2 vanilin šećera
- 80 g maslaca
- prstohvat soli
Priprema:
- Za tijesto zakuhaj u loncu 250 ml vode, pa dodaj sol, maslac i vanillin šećer te ih miješajući otopi. Zatim odjednom uspi sve brašno i dalje miješajući dok se tijesto ne oblikuje u kompaktnu kuglu, a na dnu lonca se uhvati bijeli sloj. Tijesto premjesti u zdjelu i ostavi ga da se malo ohladi.
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U međuvremenu u tijesto umiksaj jedno po jedno jaje, premjesti ga u slastičarsku vrećicu s velikim zvjezdastim nastavkom te na lim obložen papirom za pečenje istisni velike ružice veličine loptice za golf.
- Princes krafne peci oko 25 minuta. Kad budu gotove, izvadi ih i još vruće prereži nazubljenim nožićem. Ostavi ih da se ohlade na rešetki za kolače.
- Dok se princes krafne hlade, operi i očisti jagode, pa polovicu usitni u mikseru. Ostatak jagoda nareži na tanke ploškice te ih poslaži na donji dio princes krafni i zasladi drugim vanillin šećerom.
- Napravi šlag od slatkog vrhnja pa u nj umiješaj izmiksane jagode. Slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim otvorom napuni pjenom i njome nadjeni krafne. Gore stavi poklopčiće (gornji dio tijesta), pospi ih šećerom u prahu i posluži.