Recepti 21. kolovoza 2021.

Želiš brz i hranjiv doručak? Imamo pet slatkih ideja...

Brzi ljetni doručak foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
U manje od 15 minuta pripremi ukusne i hranjive jutarnje obroke, idealne za ljetne vrućine

Savršeni ljetni doručci zaista postoje i pogađaš, prepuni su voća i ostalih laganih, ali hranjivih sastojaka. Napunit će te energijom za ostatak radnog dana (ili ako si sretnica, za izležavanje na plaži), a mogu poslužiti i kao osvježavajući, ljetni desert. Uživaj!

  • Zobena kaša s malinama

Kad je u pitanju prvi obrok u danu, predlažemo neodoljivu kombinaciju zobenih pahuljica, malina, grčkog jogurta i chia sjemenki. Osim što priprema traje doslovno minutu, koliko ti treba za miješanje sastojaka, prednost je i to što u hladnjaku može stajati čak dva dana. To znači da će ti odličan obrok (ili gablec) biti stalno na raspolaganju.
 

Možda vas zanima... Idealan doručak (ili gablec) za obožavatelje malina Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Zobena kaša, foto: SHUTTERSTOCK

 

  • Osvježavajuće pločice od jogurta

Pločice s voćem i granolom prava su energetska bomba za početak dana. Imat ćeš osjećaj kao da jedeš sladoled, a držat će te sitima do ručka. Predlažemo da odabereš bobice koje su u sezoni, poput jagoda, ali dobro će pristajati i maline, banane, kivi pa čak i mango. Odlično će se uklopiti i različiti oraščići i sjemenke, a svoj doručak možeš zasladiti i komadićima tamne čokolade.

 

Pločice od jogurta i voća Možda vas zanima... Osvježavajuće pločice od jogurta za (još) bolje jutro Recepti

 

  • Smoothie zdjelica s čokoladnim pokrovom

Ponekad je slatki zalogaj voća i čokolade sve što nam treba za buđenje! Običnu smoothie zdjelicu učini još ukusnijom dodatkom malo čokolade koja se u hladnjaku pretvara u hrskavi pokrov. Ako jagode prije pripreme zamrzneš, imat ćeš osjećaj kao da uživaš u omiljenom sladoledu, a ne zdjelici zdravlja.

 

Možda vas zanima... Smoothie zdjelica s čoko pokrovom idealan je ljetni doručak Recepti

 

 

  • Osvježavajući sladoled

Riječ je o slasnoj kombinaciji banana i svega što ti se nađe pri ruci. Ovog smo puta iskombinirali bademovo mlijeko i maslac s kavom te nezaobilaznom soli. Ovaj brzinski sladoled iz blendera možeš servirati uz listiće badema te, ako ne zazireš od soli u desertima, uz prstohvat cvijeta soli. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Ovaj "sladoled" možeš bez problema jesti za doručak Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Nice cream, foto: SHUTTERSTOCK

  • Lagana varijanta banana splita

Ako su ti jaja, slanina, kruh i peciva te smoothie doručci na koji si navikla, vrijeme je za malu promjenu. Ovaj brzinski recept za banana split donosi maleni zaokret u vidu zamjene sladoleda grčkim jogurtom. Osim što je laganiji, te sadržava nešto manje kalorija, ovaj doručak veoma je ukusan i sigurni smo da će ti se svidjeti.

 

Možda vas zanima... Lagana varijanta banana splita genijalan je doručak Recepti

 

 | Author: Thinkstock Banana split, foto: Thinkstock

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.