Recepti 13. travnja 2016.

Proljetni rižoto s mladim lukom

Proljetni rižoto s mladim lukom
gastro postao gastro.24sata.hr
Matejkin kremasti rižoto baš svatko može pripremiti u 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1533

Potrebno vam je

  • 1 žlica maslac, neslani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 5 kom mladi luk
  • 1 vezica šparoge, vrtne
  • 1 kom limunova korica
  • 200 g riža,arborio
  • 600 ml povrtni temeljac
  • voda
  • 60 g grana padano
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Mladi luk očistite i narežite na kolutove (ja koristim i početak lišća), a šparoge prelomite gdje prirodno pucaju i gornji dio narežite na komade dugačke 3-4 cm.
  2. Na maslacu i maslinovom ulju popržite luk dok malo ne omekša, zatim dodajte šparoge i pirjajte oko 5 minuta.
  3. Dodajte koricu limuna i rižu pa posolite i popaprite. Pirjajte 2-3 minute pa podlijte s trećinom temeljca.
  4. Kuhajte uz povremeno miješanje i dodavanje temeljca (ili vode) po potrebi sve dok riža ne omekša. Skinite s vatre i umiješajte ribani sir te poslužite. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.