Recepti Piletina 12. kolovoza 2025.

Pržena piletina sa sezamom gotova je za pola sata!

Piletina
10 MIN
20 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pržena piletina sa sezamom
Pržena piletina sa sezamom
foto: Bites of Beri, Easy & Healthy Recipes/Pinterest
Piletina uvijek prolazi, još kad je brzo gotova... A super ideja za brzi ručak je ova pržena piletina sa sezamom za koju donosimo provjereni recept

Volimo te brze i slasne recepte za koje nam treba samo pola sata. A u našoj bogatoj zbirci takvih, brzinskih recepata, odsad je i jedan novi - pržena piletina sa sezamom.

Hrskavi i sočni komadići prženih pilećih zabataka u slasnom i aromatičnom umaku, posuti sezamom i nasjeckanim mladim lukom poslužuje se uz najobičniju kuhanu rižu i baš takvo ovo je jelo pravo savršenstvo! Naravno, možeš umjesto mesa pilećih zabataka koristiti i druge dijelove piletine, jer piletina je fina i zdrava, ali znaš kako su zabatci sočni i slasni. Recept je u nastavku...

pržena piletina sa sezamom | Author: Bites of Beri, Easy & Healthy Recipes/Pinterest Pržena piletina sa sezamom foto: Bites of Beri, Easy & Healthy Recipes/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Pržena piletina sa sezamom
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 5 šalica
  • Oštro brašno 0,50 šalica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 0,25 šalica
  • Bjelanjak 2 kom
  • Sezamovo ulje 3 žlica
  • Panko mrvice 1,50 šalica
  • Pileći zabatak - otkošteni 500 g
  • Češnjak u prahu 1 žličica
  • Sol
  • Pileći temeljac 0,50 šalica
  • Soja umak 0,50 šalica
  • Med 0,25 šalica
  • Kečap 0,25 šalica
  • Rižin ocat 1 žlica
  • Sriracha umak 2 žlica
  • Mladi luk 1 kom
  • Sjemenke sezama 2 žlica
  • Kuhana riža
Postupak
  1. U srenjoj posudi od lijevanog željeza ili većoj, teškoj tavi ugrij ulje na srenjoj vatro, treba postići temperaturu od 175 stupnjeva.


  2. U jednoj plitkoj zdjelici izmiješaj brašno i gustin, u drugoj istuci bjelanjke i 1 žlicu sezamova ulja, u treću posudu uspi panko mrvice.


  3. PIletinu nareži na komadiće veličine zalogaja, začini češnjakom u prahu i 1 žličicom soli. Začinjene komade piletine prvo uvaljaj u mješavinu brašna i gustina, potom umoči u bjeanjke - pusti da se viša ocijedi, a na kraju u panko mrvice - lagano pritisni da se mrvice bolje prime za bjelanjke.


  4. U serijama prži piletinu, s tim da komade mesa okreneš na pola vremena pečenje - 4-5 minuta po svakoj strani piletine.

    Pržene komade piletine stavi na kuhinjske ubruse da upije višak masnoće, posoli.


  5. U međuvremenu, u zdjelici pomiješaj pileći temeljac i preostale 2 žlice gustina, da se gustin potpuno rastopi. Zagrijavaj na srednjoj vatri zajedno sa soja umakom, medom, kečapom, rižinim octom, srirachom i preostale 2 žlice sezamova ulja.

    Pusti da zakipi, i kuhaj dalje, uz povremeno miješanje, dok se umak ne zgusne - 4-5 minuta.


  6. Komade pržene piletine dodaj u umak, i protresi posudu kako bi se pržena piletian obložila umakom.


  7. Piletinu posluži posutu nasjeckanim mladim lukom i sjemenkama sezama. Posluži uz kuhanu rižu.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

1157 kcal

57 %

MASTI

78,00 g

108 %

KOLESTEROL

0,50 g

0 %

UH

86,00 g

31 %

PROTEINI

28,00 g

56 %

Ostatke (ako ih slučajno bude, u što čisto sumnjamo!) možeš čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, do 4 dana.

Isprobaj i ova slasna jela s piletinom:

grilana piletina, pileći zabatci Možda vas zanima... SOČNO I MOĆNO Piletina s roštilja marinirana u pivu Recepti Mesna fantazija koja će te oduševiti: Isprobaj pileće lule kebabe s roštilja Možda vas zanima... Mesna fantazija: Isprobaj pileće kebabe s roštilja Recepti Popečci od piletine i tikvica za prste polizati Možda vas zanima... Popečci od piletine i tikvica za prste polizati Recepti pečeno pile na limenki piva Možda vas zanima... Pile pečeno na limenci piva uvijek oduševi Recepti Slatko-kisela piletina Možda vas zanima... Slatko-kisela piletina kao iz najboljeg kineskog restorana Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.