gastro postao
Napravite zeleni biskvit, stavite u redove biskvit i puding, i imat ćete izvrstan, oku ugodan i zdrav desert
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 274
Zeleni biskvit
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 mala žlica zeleni čaj
- prehrambena boja u prahu
- 2 šalica šećer, kristal
- 2 kom jaje kokošje
- 125 g maslac, neslani
Potrebno vam je
- 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 35 g gustin
- 2 kapi ekstrakt vanilije
Priprema
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, jestivom bojom i zelenim čajem. Maslac sobne temperature pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte mu jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete kompaktno tijesto. Postupno dodajte brašno i izmiksajte.
- Izlijte tijesto u četvrtasti kalup za pečenje koji ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite ga na 180°c oko 25-30 minuta. Ohlađeni biskvit okruglim kalupima narežite na krugove.
- Skuhajte puding od zelenog čaja. U 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja stavite žličicu zelenog čaja. Kad mlijeko počne kuhati, maknite ga s vatre i ocijedite od čaja. Pomiješajte žumanjke, škrobno brašno i 150 ml hladnog mlijeka. U vruće “zeleno” mlijeko ulijte mješavinu od žumanjaka. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Puding je gotov kad se smjesa zgusne.
- U okrugle zdjelice ili male kalupe stavite red biskvita, red pudinga pa opet ponovite postupak. Stavite ih u hladnjak na nekoliko sati. Kad se stisnu i ohlade, preokrenite ih iz kalupa, izvadite na tanjur te ukrasite voćem.