Recepti 03. listopada 2014.

Puding-tortice od zelenog čaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Napravite zeleni biskvit, stavite u redove biskvit i puding, i imat ćete izvrstan, oku ugodan i zdrav desert

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 274

Zeleni biskvit

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 mala žlica zeleni čaj
  • prehrambena boja u prahu
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 125 g maslac, neslani

Potrebno vam je

  • 0.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 35 g gustin
  • 2 kapi ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, jestivom bojom i zelenim čajem. Maslac sobne temperature pjenasto umutite sa šećerom. Dodajte mu jedno po jedno jaje i miksajte dok ne dobijete kompaktno tijesto. Postupno dodajte brašno i izmiksajte.
  2. Izlijte tijesto u četvrtasti kalup za pečenje koji ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite ga na 180°c oko 25-30 minuta. Ohlađeni biskvit okruglim kalupima narežite na krugove.
  3. Skuhajte puding od zelenog čaja. U 350 ml mlijeka ili slatkog vrhnja stavite žličicu zelenog čaja. Kad mlijeko počne kuhati, maknite ga s vatre i ocijedite od čaja. Pomiješajte žumanjke, škrobno brašno i 150 ml hladnog mlijeka. U vruće “zeleno” mlijeko ulijte mješavinu od žumanjaka. Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje. Puding je gotov kad se smjesa zgusne.
  4. U okrugle zdjelice ili male kalupe stavite red biskvita, red pudinga pa opet ponovite postupak. Stavite ih u hladnjak na nekoliko sati. Kad se stisnu i ohlade, preokrenite ih iz kalupa, izvadite na tanjur te ukrasite voćem.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.