Recepti 22. srpnja 2021.

Punjene paprike iz pećnice kao jednostavan ljetni obrok

Shutterstock Punjene paprike iz pećnice
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravo je vrijeme da uživamo u mirisnim ljetnim paprikama

Punjene paprike jelo su u kojem smo uživali još u djetinjstvu, a ujedno su i simbol ljeta. Sada kada su domaće paprike pristupačnije cijenom, vrijeme je da ih iskoristimo za pripremu najdražih jela. Punjene paprike obično se kuhaju na štednjaku, no ovaj recept je idealan i za najtoplije dane jer se paprike peku u pećnici. Također su i lagan obrok jer ne sadrže meso, a i dalje su sočne i odlično se slažu s pire krumpirom. 
 

Ratatouille Možda vas zanima... Ratatouille: Saznaj tajnu francuskog seoskog jela Recepti

 

Sastojci:

  • 10 većih paprika
  • 3 žlice ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 velika rajčica
  • 1,5 kg krumpira
  • 1 šalica riže
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 600 ml pasirane rajčice
  • 2 šalice vode


Priprema:

  1. Paprike najprije operi, odreži im peteljku te ih očisti od sjemenki. 
  2. Za punjenje na ulju peci sitno nasjeckan luk, dodaj naribane krumpire te ih zapeci nekoliko minuta. Na krumpire dodaj rižu, nasjeckanu rajčicu, sol i papar te sve zajedno kuhaj nekoliko minuta. Kada je punjenje gotovo, ostavi da se malo ohladi. 
  3. Posudu za pečenje premaži s malo ulja. Paprike puni nadjevom i složi u nauljenu posudu te prelij mješavinom pasirane rajčice i vode. Posudu za pečenje prekrij aluminijskom folijom.
  4. Punjene paprike peci oko sat i pol vremena na 200 stupnjeva Celzijevih. Posluži ih uz pire krumpir ili prilog po želji.


Iskoristi ljetne paprike i u ovim receptima:

 

Možda vas zanima... Povrtni smotuljci s grilanim povrćem i namazom od pečene paprike Kolumne Možda vas zanima... Slasne zapečene paprike punjene piletinom i kus-kusom Recepti Možda vas zanima... Punjene, pečene, sa sirom...10 genijalnih recepata s paprikama Recepti Možda vas zanima... Paprike punjene jajima i slaninom za 'Insta' doručak Recepti Možda vas zanima... Eksplozija okusa: Pečene paprike s vrhnjem i češnjakom Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.