Ovi fora pužići od lisnatog tijesta s kobasicama i krem sirom super su brzi zalogaji za zabavu, ali i večer ispred TV-a. Isprobaj naš recept!
Volimo i slane pužiće sa šunkom i sirom, i one slatke, primjerice, s cimetom. Ali super su nam i ovi pužići od lisnatog tijesta s kobasicama i krem sirom - nešto jače, ali skladne aromatike.
Idealni su za ponijeti na put, izlet, u školu ili na posao, ali i kao jedan od zalogaja na zabavi. Super su i kao fini slani zalogaji za večer ispred TV-a.
Obavezno isprobaj naš recept za pužiće od lisnatog tijesta s kobasicama i krem sirom koji donosimo u nastavku.
Pužići od lisnatog tijesta s kobasicama i krem sirom
foto: Recipes By Lucy/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Pužići s kobasicama
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
5
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Maslinovo ulje
2
žlica
Kobasica
240
g
Crvena paprika - svježa
0,50
šalica
Krem sir
240
g
Cheddar
90
g
Sol
0,50
žličica
Lisnato tijesto
240
g
Postupak
U srednjoj tavi na srednjoj do jakoj vatri ugrij ulja. Na njemu poprži natrganu kobasicu zvađenu iz crijeva, te ju tijekom prženja dodatno usitni kuhačom. Prži oko 6 minuta.
Dodaj nasitno nasjeckanu svježu crvenu papriku i dinstaj dalje dok ne omekša, oko 3 minute.
Prebaci na tanjur i pusti da se hladi oko 10 minuta.
Dok se dinstana kobasica hladi, u zdjelici pomiješaj krem sir, naribani cheddar, usitnjeni češnjak i sol.
Na radnoj površini razvaljaj lisnato tijesto (ako nemaš ono već razvaljano) u pravokutnik dimenzija 33x13 cm. Razmaži mješavinu krem sira po lisnatom tijestu, ostavi rub od oko 0.5 cm. Preko pospi kobasicu, lagano je utisni ukrem sir da se bolje 'primi'.
Zarolaj po duljoj strani. Stavi u zamrzivač na 20 minuta.
Rešetke u pećnici postavi u gornju i donju trećinu, pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Roladu nareži na kriške i postavi ih u 2 pleha za pečenje obložena papirom za pečenje.
Peci dok pužići ne dobiju zlatnosmeđu boju i ne napušu se. Vrijeme pečenja je oko 20 minuta. Na pola vremena pečenja zamijeni pozicije plehova.
Isprobaj i ove fine, slane i slatke, varijante pužića: