gastro postao
Isprobajte jedan od najukusnijih recepata za Quiche
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 597
Tijesto
- 225 g pšenično brašno, bijelo
- 124 g maslac, slani
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Ostalo
- 1 kom cvjetača (listovi i cvijet)
- 100 g slanina suha, masna
- 3 g jaje kokošje
- 284 ml vrhnje za kuhanje
- 175 g parmezan
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- muškatni oraščić
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 170°c.
- Napravite tijesto od sastojaka pa ga pokrijte folijom i pecite 12-15 min. Maknite foliju i pecite još pet-sedam min.
- U lonac s kipućom, slanom vodom dodajte karfiol i kuhajte pet min.Ocijedite i ostavite da se ohladi.
- Slaninu pržite u hladnoj tavi na niskoj temperaturi sedam-osam min, povremeno miješajući, dok slanina ne porumeni i ispusti masnoću. Ostavite da se ohladi.
- Izmiješajte jaja, vrhnje, sir, vlasac i muškatni oraščić s crnim paprom i malo soli. Dodajte cvjetaču i slaninu pa smjesu stavite u kalup za pitu.
- Pecite 30 min pa quiche poslužite topao.
Izvor Skuhatćute