Recepti 13. listopada 2014.

Ratatouille - pirjano povrće

Ratatouille - pirjano povrće
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagani francuski specijalitet od povrća porijeklom je iz Provanse, a poslužuje se kao hladno ili toplo predjelo, prilog ili glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 311

Potrebno vam je

  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom crvena paprika
  • 1.50 dl povrtni temeljac
  • 400 g pelati
  • 1 žlica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Luk i češnjak oljuštimo i nasjeckamo. Tikvicu narežemo na kolute, a patlidžan na kockice od 2,5 cm. Paprici izvadimo sjemenke i narežemo na komade od 2,5 cm. Rajčice nasjeckamo.
  2. Na vatri srednje jačine u tavi zagrijemo ulje. Pirjamo luk 5 minuta pa umiješamo češnjak, tikvicu, patlidžan i crvenu papriku i miješajući pržimo 5 minuta.
  3. Dodamo temeljac, rajčice s njihovim sokom i origano pa pustimo da zavre. Smanjimo vatru i djelomično poklopimo.
  4. Kuhamo, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša. Posolimo i popaprimo. Prebacimo u zdjelu za posluživanje i odmah poslužimo, ukrasimo grančicama origana.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Francuska kuharica'

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.