gastro postao
                                            
                                        
                                    Lagani francuski specijalitet od povrća porijeklom je iz Provanse, a poslužuje se kao hladno ili toplo predjelo, prilog ili glavno jelo 
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 311
Potrebno vam je
- 4 žlica ulje maslinovo
 - 1 kom luk ,crveni
 - 1 režanj češnjak
 - 1 kom tikvice, zelene
 - 1 kom patlidžan
 - 1 kom crvena paprika
 - 1.50 dl povrtni temeljac
 - 400 g pelati
 - 1 žlica origano
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Luk i češnjak oljuštimo i nasjeckamo. Tikvicu narežemo na kolute, a patlidžan na kockice od 2,5 cm. Paprici izvadimo sjemenke i narežemo na komade od 2,5 cm. Rajčice nasjeckamo.
 - Na vatri srednje jačine u tavi zagrijemo ulje. Pirjamo luk 5 minuta pa umiješamo češnjak, tikvicu, patlidžan i crvenu papriku i miješajući pržimo 5 minuta.
 - Dodamo temeljac, rajčice s njihovim sokom i origano pa pustimo da zavre. Smanjimo vatru i djelomično poklopimo.
 - Kuhamo, povremeno miješajući, dok povrće ne omekša. Posolimo i popaprimo. Prebacimo u zdjelu za posluživanje i odmah poslužimo, ukrasimo grančicama origana.