Recepti 03. listopada 2014.

Rimski ragu s govedinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Da bi ragu bio još ukusniji, možete mu dodati skuhanoga graha ili slanutka. A bit će šareniji uz nekoliko listova blanširanog špinata ili blitve

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 438

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica peršin, list
  • ulje maslinovo
  • 500 g govedina, krta, mljevena
  • 200 g jetra pileća
  • 1 čaša vino bijelo
  • 200 g rajčica, crvena
  • 1 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 100 ml bešamel umak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić
  • goveđa juha
  • 50 g slanina suha, masna
  • 400 g špageti
  • list bosiljka

Priprema

  1. Na ulju 15 min pirjajte sjeckano povrće pa dodajte govedinu i sjeckana pileća jetrica. Pirjajte miješajući te podlijevajte s pola čaše vina.
  2. Nakon što se vino reduciralo, ulijte pola šalice temeljca. Kad ispari, dodajte još pola šalice juhe, oguljene rajčice i pola čaše vina. A nakon što to ispari, dodajte još šalicu juhe, koncentrat od rajčice i bešamel. Začinite, dobro promiješajte i ostavite kuhati poklopljeno oko pola sata.
  3. Dodajte prženu slaninu i nastavite kuhati 15 minuta. Poslužite sa špagetima i ukrasite bosiljkom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.