gastro postao
                                            
                                        
                                    Da bi ragu bio još ukusniji, možete mu dodati skuhanoga graha ili slanutka. A bit će šareniji uz nekoliko listova blanširanog špinata ili blitve
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 438
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
 - 1 kom mrkva, crvena
 - 1 vezica peršin, list
 - ulje maslinovo
 - 500 g govedina, krta, mljevena
 - 200 g jetra pileća
 - 1 čaša vino bijelo
 - 200 g rajčica, crvena
 - 1 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
 - 100 ml bešamel umak
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - muškatni oraščić
 - goveđa juha
 - 50 g slanina suha, masna
 - 400 g špageti
 - list bosiljka
 
Priprema
- Na ulju 15 min pirjajte sjeckano povrće pa dodajte govedinu i sjeckana pileća jetrica. Pirjajte miješajući te podlijevajte s pola čaše vina.
 - Nakon što se vino reduciralo, ulijte pola šalice temeljca. Kad ispari, dodajte još pola šalice juhe, oguljene rajčice i pola čaše vina. A nakon što to ispari, dodajte još šalicu juhe, koncentrat od rajčice i bešamel. Začinite, dobro promiješajte i ostavite kuhati poklopljeno oko pola sata.
 - Dodajte prženu slaninu i nastavite kuhati 15 minuta. Poslužite sa špagetima i ukrasite bosiljkom.
 
Izvor Skuhatćute