gastro postao
Da bi ragu bio još ukusniji, možete mu dodati skuhanoga graha ili slanutka. A bit će šareniji uz nekoliko listova blanširanog špinata ili blitve
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 438
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 vezica peršin, list
- ulje maslinovo
- 500 g govedina, krta, mljevena
- 200 g jetra pileća
- 1 čaša vino bijelo
- 200 g rajčica, crvena
- 1 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 100 ml bešamel umak
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- goveđa juha
- 50 g slanina suha, masna
- 400 g špageti
- list bosiljka
Priprema
- Na ulju 15 min pirjajte sjeckano povrće pa dodajte govedinu i sjeckana pileća jetrica. Pirjajte miješajući te podlijevajte s pola čaše vina.
- Nakon što se vino reduciralo, ulijte pola šalice temeljca. Kad ispari, dodajte još pola šalice juhe, oguljene rajčice i pola čaše vina. A nakon što to ispari, dodajte još šalicu juhe, koncentrat od rajčice i bešamel. Začinite, dobro promiješajte i ostavite kuhati poklopljeno oko pola sata.
- Dodajte prženu slaninu i nastavite kuhati 15 minuta. Poslužite sa špagetima i ukrasite bosiljkom.
Izvor Skuhatćute