Recepti 19. listopada 2014.

Rižot s lisičarkama i listićima pancete

Rižot s lisičarkama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna savršenog rižota je u temeljcu i dobroj riži

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1575

Potrebno vam je

  • 300 g lisičarka
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 280 g riža,arborio
  • 100 g panceta
  • 1 dl vino bijelo
  • 1 dl ulje maslinovo
  • 2 žlica maslac, slani
  • 1.50 dl povrtni temeljac

Priprema

  1. Na maslinovu ulju pirjajte luk, dodajte narezane lisičarke i cijeli češnjak, koji izvadite kad dobije boju.
  2. Uspite rižu, podlijte vinom i, kad vino ishlapi, ulijte postupno temeljac od povrća. Na kraju dodajte malo ulja i maslac.
  3. Izrežite pancetu na što sitnije komadiće i stavite u tavu s malo maslinova ulja te popržite. Izvadite na papirnati ubrus koji će upiti masnoću pa će se dobiti hrskava tekstura.
  4. Promiješajte s rižotom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.