gastro postao
Tajna savršenog rižota je u temeljcu i dobroj riži
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1575
Potrebno vam je
- 300 g lisičarka
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 280 g riža,arborio
- 100 g panceta
- 1 dl vino bijelo
- 1 dl ulje maslinovo
- 2 žlica maslac, slani
- 1.50 dl povrtni temeljac
Priprema
- Na maslinovu ulju pirjajte luk, dodajte narezane lisičarke i cijeli češnjak, koji izvadite kad dobije boju.
- Uspite rižu, podlijte vinom i, kad vino ishlapi, ulijte postupno temeljac od povrća. Na kraju dodajte malo ulja i maslac.
- Izrežite pancetu na što sitnije komadiće i stavite u tavu s malo maslinova ulja te popržite. Izvadite na papirnati ubrus koji će upiti masnoću pa će se dobiti hrskava tekstura.
- Promiješajte s rižotom.
Izvor Skuhatćute