gastro postao
Želite li riži kao namirnici nježnog okusa dodati malo jačine, samo ubacite kobasice.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 113
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom kobasice svinjske
- 80 g maslac, neslani
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 6 list list bosiljka
- sušena rajčica
- 500 g rajčica, crvena
- 1 prstohvat šećer, kristal
- sol
- papar
- 1.25 l goveđi temeljac
- 60 g parmezan
Priprema
- U velikoj posudi s debelim dnom rastopite pola maslaca i ulje. Ubacite nasjeckani luk, kobasice narezane na kolutove, sitno narezani češnjak i bosiljak te pirjajte na srednjoj vatri pet minuta ili dok luk ne omekša.
- Ubacite oguljene i narezane rajčice, šećer, sol i papar pa kuhajte još pet minuta. Dodajte rižu i kuhajte dvije minute uz neprestano miješanje. Umiješajte 125 ml temeljca. Kuhajte, često miješajući, dok se temeljac ne apsorbira. Nastavite dodavati po 125 ml temeljca, često miješajući, dok se ne apsorbira, a riža omekša, oko 15-18 minuta. Deset minuta prije kraja umiješajte narezane sušene rajčice.
- Kad je riža kuhana, umiješajte preostali maslac i sir te poslužite.
Izvor Skuhatćute