Recepti 03. listopada 2014.

Rižot s rajčicama i kobasicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li riži kao namirnici nježnog okusa dodati malo jačine, samo ubacite kobasice.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 113

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom kobasice svinjske
  • 80 g maslac, neslani
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 6 list list bosiljka
  • sušena rajčica
  • 500 g rajčica, crvena
  • 1 prstohvat šećer, kristal
  • sol
  • papar
  • 1.25 l goveđi temeljac
  • 60 g parmezan

Priprema

  1. U velikoj posudi s debelim dnom rastopite pola maslaca i ulje. Ubacite nasjeckani luk, kobasice narezane na kolutove, sitno narezani češnjak i bosiljak te pirjajte na srednjoj vatri pet minuta ili dok luk ne omekša.
  2. Ubacite oguljene i narezane rajčice, šećer, sol i papar pa kuhajte još pet minuta. Dodajte rižu i kuhajte dvije minute uz neprestano miješanje. Umiješajte 125 ml temeljca. Kuhajte, često miješajući, dok se temeljac ne apsorbira. Nastavite dodavati po 125 ml temeljca, često miješajući, dok se ne apsorbira, a riža omekša, oko 15-18 minuta. Deset minuta prije kraja umiješajte narezane sušene rajčice.
  3. Kad je riža kuhana, umiješajte preostali maslac i sir te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.