Recepti 20. svibnja 2023.

Rižoto na meniju: Četiri slasne kombinacije

foto: Andrea Cukrov
gastro postao gastro.24sata.hr
Razveseli nepce kremastim rižotom sa sezonskim namirnicama

Žudiš za savršeno kremastim rižotom, kao iz restorana, u kojem je svako zrnce meko, a nimalo gnjecavo? Upravo takav bit će i tvoj sljedeći rižoto ako isprobaš jedan od recepata koje smo izdvojili u nastavku.

Priprema je jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena. I nemoj zaboraviti na parmezan, koji će, osim kremoznosti, rižotu dati i odličan, bogati okus. 

 | Author: Andrea Cukrov Rižoto s mascarponeom i paprom foto: Andrea Cukrov

Rižoto s mascarponeom i paprom

Ovo je jedan od onih recepata koji se pamte - i koje treba podijeliti dalje! Recept za ukusan rižoto s kremastim mascarponeom prava je gozba i eksplozija okusa. Recept je pripremila Andrea Cukrov, a ako se okušaš u njegovoj pripremi, vjerujemo da će se u budućnosti pronaći na tvom tjednom jelovniku. U slast!

 

Možda vas zanima... Isprobaj kremasti rižoto s mascarponeom Kolumne

 

 | Author: Shutterstock Rižoto sa šparogama foto: Shutterstock

Rižoto sa šparogama

Ljepota je u jednostavnosti, osobito kad su u pitanju šparoge. Toliko su vrijedne i pune okusa da ih je šteta servirati uz namirnice koje ih potencijalno mogu zasjeniti.

Zato pripremi jednostavan, pristupačan i brz rižoto u kojem ćeš iskoristiti cijele šparoge na tri načina. Dio ćeš propirjati na luku, dio kratko blanširati, a dio iskoristiti kako bi povrtni temeljac imao još više okusa.... i sve to za maksimalno pola sata.

 

Rižoto sa šparogama Možda vas zanima... Pripremi jednostavan rižoto sa šparogama Recepti

 

 | Author: Shutterstock Recept za rižoto s ciklom foto: Shutterstock

Kremasti rižoto s ciklom

Ukusan i fotogeničan rižoto od cikle pravi je gastronomski užitak! Jednostavan za pripremu, dekorativan i, prije svega, ukusan rižoto od cikle oduševit će i najzahtjevnija nepca!

Priprema je zaista jednostavna, a za kuhanje je potrebno izdvojiti tek 30 minuta.  Rižoto možeš poslužiti uz feta sir ili neki jači aromatični sir, poput ovčjeg ili kozjeg, a odlično će pasati i nekoliko krupno nasjeckanih oraha.

 

cikla, rižoto od cikle Možda vas zanima... Fini, kremasti rižoto od cikle - jelo za uživanje Recepti

 

 | Author: Laura Roman Rižoto s radičem foto: Laura Roman

Slastan rižoto s radičem i pancetom

Zanimljiv i neobičan recept za rižoto s integralnom rižom pripremila je naša kolumnistica Laura Roman. Ovaj rižoto od radiča malo je drugačiji budući da se za njegovu pripremu koristi integralna crvena riža.

U rižoto, osim radiča, dodali smo i sušene rajčice, pancetu i mladi luk. Rezultat je jednostavan i ukusan obrok kojeg možeš vrlo brzo pripremiti. 

 

Možda vas zanima... Slastan rižoto s radičem i pancetom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.