gastro postao
Pripremite blitvu na mrvicu drugačiji način i počastite se rižotom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 974
Potrebno vam je
- 300 g riža, polirana (ili brašno )
- 100 g maslac, neslani
- sol
- papar
- 0.50 l povrtni temeljac
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 l vino bijelo
- 0.03 l ulje suncokretovo
- 150 g blitva
Priprema
- Na ulju prepržimo luk da uvene.
- Dodamo rižu te prepržimo (ocaklimo) i dodamo češnjak pa podlijemo bijelim vinom i temeljcem kada vino iskuha.
- Rižu pirjamo oko 20 minuta uz stalno miješanje te kada je skoro gotova dodamo opranu i na rezance narezanu blitvu i pirjamo još par minuta.
- Začiniti solju i paprom te ribanim parmezanom po želji.