Recepti 06. lipnja 2016.

U sezoni: Rižoto od blitve

Rižoto od blitve
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite blitvu na mrvicu drugačiji način i počastite se rižotom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 974

Potrebno vam je

  • 300 g riža, polirana (ili brašno )
  • 100 g maslac, neslani
  • sol
  • papar
  • 0.50 l povrtni temeljac
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 l vino bijelo
  • 0.03 l ulje suncokretovo
  • 150 g blitva

Priprema

  1. Na ulju prepržimo luk da uvene.
  2. Dodamo rižu te prepržimo (ocaklimo) i dodamo češnjak pa podlijemo bijelim vinom i temeljcem kada vino iskuha.
  3. Rižu pirjamo oko 20 minuta uz stalno miješanje te kada je skoro gotova dodamo opranu i na rezance narezanu blitvu i pirjamo još par minuta.
  4. Začiniti solju i paprom te ribanim parmezanom po želji.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • 94baa125df111b051954ce0308c6b43ac73c769a 15:27 03. Prosinac 2018.

    Površan recept: U sastojcima nije naveden češnjak, u pripremi ga dodaje riži. U sastojcima ima maslac, u pripremi ga ne spominje.