Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od bundeve i puževa

gastro postao gastro.24sata.hr
Prije kraj pripreme jela, u rižoto umiješajte maslac kako bi dobili finu, kremastu strukturu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 281

Potrebno vam je

  • 280 g riža,arborio
  • 600 g bundeva
  • 12 g kuhani puževi
  • 2 kom luk ,crveni
  • crno vino
  • porto
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • med, vrcani
  • ulje maslinovo
  • šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • pileći temeljac
  • maslac, slani
  • demi glace umak

Priprema

  1. Bundevu očistite, ogulite te narežite na srednje velike kocke. Posolite je krupnom morskom soli i smeđim šećerom. Pokapajte medom pa stavite u pećnicu na 160 stupnjeva da se peče dok ne omekša. Kada je bundeva pečena, premjestite je u blender te usitnite u finu kremu.
  2. Vinogradarske puževe kratko pirjajte na maslinovu ulju i usitnjenom luku kozjaku. Povremeno podlijevajte crnim portom i s malo demi glace umaka.
  3. Luk izrežite na lađice. Šećer zapržite na tavi do karamela te na njemu provaljajte luk. Podlijte crnim vinom teran, natrgajte listiće timijana i kuhajte dok ne omekša.
  4. Rižu kratko pržite na maslinovu ulju. Podlijte pilećim temeljcem i povremeno miješajte.
  5. Prije kraja umiješajte kremu od bundeve. Dobro promiješajte. Dodajte kockicu maslaca za kremasti dojam. Poklopite 2 minute. Protresite.

Prije kraj pripreme jela, u rižoto umiješajte maslac kako bi dobili finu, kremastu strukturu

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.