Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od kapesanti i mladog špinata

Rižoto od kapesanti i mladog špinata
gastro postao gastro.24sata.hr
Servirajte u dubokim tanjurima - porculan ili keramika zadržavaju toplim donje slojeve rižota

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 178

Potrebno vam je

  • 1.50 dl riža,arborio
  • 200 g jakopska kapica
  • 300 g mladi špinat
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • ulje maslinovo
  • pileći temeljac
  • šareni papar

Priprema

  1. Na mješavini maslinova ulja i maslaca kratko pržite rižu. Birajte ružu arborio koja ima duguljasto zrno i najbolji je izbor za rižotea. Kada riža počne pucketati, podlijevajte je pilećim temeljcem.
  2. Napola kuhanoj riži dodajte krupno sjeckani mladi špinat i promiješajte da rižom prekrijete sav špinat kako bi uvenuo.
  3. Posolite, poparite, pokapajte maslinovim uljem i ostavite nekoliko minuta da odstoji i da riža upije ostatak temeljca.
  4. U drugoj tavici kratko na toplom maslinovu ulju uvaljajte očišćene Jakobove kapice.
  5. Rižoto poslužite na toplom tanjuru i na njega stavite pečene Jakobove kapice.
  6. Pokapajte maslinovim uljem i po želji dodatno popaprite svježe mljevenim šarenim paprom.

Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.