gastro postao
Servirajte u dubokim tanjurima - porculan ili keramika
zadržavaju toplim donje slojeve rižota
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 178
Potrebno vam je
- 1.50 dl riža,arborio
- 200 g jakopska kapica
- 300 g mladi špinat
- 2 režanj češnjak
- sol
- ulje maslinovo
- pileći temeljac
- šareni papar
Priprema
- Na mješavini maslinova ulja i maslaca kratko pržite rižu. Birajte ružu arborio koja ima duguljasto zrno i najbolji je izbor za rižotea. Kada riža počne pucketati, podlijevajte je pilećim temeljcem.
- Napola kuhanoj riži dodajte krupno sjeckani mladi špinat i promiješajte da rižom prekrijete sav špinat kako bi uvenuo.
- Posolite, poparite, pokapajte maslinovim uljem i ostavite nekoliko minuta da odstoji i da riža upije ostatak temeljca.
- U drugoj tavici kratko na toplom maslinovu ulju uvaljajte očišćene Jakobove kapice.
- Rižoto poslužite na toplom tanjuru i na njega stavite pečene Jakobove kapice.
- Pokapajte maslinovim uljem i po želji dodatno popaprite svježe mljevenim šarenim paprom.
Izvor "Mali i slasni zalogaji", Zoran Gajić