Recepti 03. listopada 2014.

Rižoto od šafrana, kobasice i plodova mora

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi rižoto s dagnjama, škampima, lignjama i grdobinom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 875

Potrebno vam je

  • ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 80 g kobasice svinjske, suhe
  • 3 režanj češnjak
  • 250 g riža, polirana (ili brašno )
  • 250 ml vino bijelo
  • 600 ml mesni temeljac
  • šafran
  • crvena paprika
  • 8 kom škampi
  • 8 kom dagnja
  • 1 kom lignja
  • 150 g grdobina
  • peršin, list
  • 150 ml vrhnje za kuhanje
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c.
  2. U velikom loncu ugrijte dvije žlice maslinova ulja, dodajte luk i kobasicu, pirjajte lagano osam min, dodajte češnjak i rižu te pržite minutu.
  3. Ubacite školjke, škampe i ribu, prelijte vinom te pospite šafranom i paprikom. Poklopite i pecite oko 25 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.