Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od tikvica

Rižoto od tikvica
gastro postao gastro.24sata.hr
Berislav Lacković savjetuje pripremu rižota na poriluku kako bi bio kremastiji

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 495

Potrebno vam je

  • 200 g tikvice, zelene
  • 200 g riža,arborio
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 70 g parmezan
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Luk i češnjak sitno isjeckate te na malo maslinovog ulja lagano prepržite. Dodate tikvice na kockice, rižu prodinstate.
  2. Podlijete juhom ili povrtnim temeljcem i kuhate 20 min uz stalno miješanje i lagano podlijevanje.
  3. Na kraju rižoto ukrasite pečenim ploškama tikvica i parmezanom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.