Recepti 13. listopada 2014.

Salata od bulgura, povrća i puretine

Salata od bulgura, povrća i puretine
gastro postao gastro.24sata.hr
Bulgur je hranjiva žitarica koja sadrži malo masnoća i kalorija

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 147

Potrebno vam je

  • 35 g bulgur pšenica
  • ulje maslinovo
  • korijander
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limun
  • 300 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • curry
  • ulje bučino
  • vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Na maslinovu ulju kratko pržite bulgur. Kada počne pucketati, zalijte ga temeljcem od povrća ili vodom te kuhajte kratko 5 do 8 minuta. Pripazite da se ne prekuha.
  2. Ohladite te začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i paprom.
  3. Dodajete sitno sjeckane krastavce i rajčicu te svježe listiće korijandra.
  4. File puretine marinirajte kremom koju ste pripremili od mješavine curryja i malo ulja.
  5. Pecite kratko na ulju od sjemenki s obje strane da porumeni. Ako je komad puretine deblji, pečenje završite tako da gurnete tavicu u zagrijanu pećnicu kako bi se ondje na toplini meso opustilo.

Bulgur je hranjiva žitarica koja sadrži malo masnoća i kalorija

Izvor Ana Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.