gastro postao
Bulgur je hranjiva žitarica koja sadrži malo masnoća i kalorija
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 147
Potrebno vam je
- 35 g bulgur pšenica
- ulje maslinovo
- korijander
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limun
- 300 g puran (bijelo meso, prsa bk )
- curry
- ulje bučino
- vrhnje za kuhanje
Priprema
- Na maslinovu ulju kratko pržite bulgur. Kada počne pucketati, zalijte ga temeljcem od povrća ili vodom te kuhajte kratko 5 do 8 minuta. Pripazite da se ne prekuha.
- Ohladite te začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, solju i paprom.
- Dodajete sitno sjeckane krastavce i rajčicu te svježe listiće korijandra.
- File puretine marinirajte kremom koju ste pripremili od mješavine curryja i malo ulja.
- Pecite kratko na ulju od sjemenki s obje strane da porumeni. Ako je komad puretine deblji, pečenje završite tako da gurnete tavicu u zagrijanu pećnicu kako bi se ondje na toplini meso opustilo.
Bulgur je hranjiva žitarica koja sadrži malo masnoća i kalorija
Izvor Ana Grgić