Ova salata od tjestenine i kuhanih jaja odličan je i brz ručak ili večera, a u njoj možeš iskoristiti ostatke kuhanih jaja od Uskrsa
Kako iskoristiti višak kuhanih jaja? Jedan od naših prijedloga je i ova fantastična salata od tjestenine i kuhanih jaja koja može biti super brzi ručak ili večera, ali i jelo koje se može ponijeti na posao ili piknik.
Nama se ova salata od tjestenine (makaroni, penne, rigatoni...) s kuhanim jajima jako, jako sviđa i zato ti donosimo nepogrešiv recept koji mogu uspješno pripremiti i totalni početnici u kuhinji. Isprobaj i javi nam dojmove!
Debele kriške slanine stavi u hladnu tavu i prži, bez dodavanja masnoće, na srednjoj vatri, uz povrečemo okretanje. Slanina treba postati hrskava i dobiti lijepu smećkastu boju, za to će trebati 15-ak minuta.
Poprženu slaninu stavi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Slaninu nareži na komadiće.
Skuhaj jaja 'na tvrdo' ili koristi već skuhana jaja koja su ti primjerice ostala od Uskrsa.
Tjesteninu skuhaj u dorbo posoljenoj vdoi prema uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu ocijedim stavi u veliku zdjelu.
U zdjelici pomiješaj majonezu, senf, ocat, ljuti umak, mljevenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar.
U zdjelu s tjesteninom stavi nasjeckanu slaninu i 1/2 količine umaka i dobro promiješaj. Pusti da se malo ohladi oko 5 minuta.
Oguli tvrdo kuhana jaja. 4 jaja grubo nasjeckaj na kockice, ostala 4 nareži na četvrtine.
Nasjeckana jaja ubaci u zdjelu s tjesteninom i promiješaj.
Dodan nasjeckani celer i mladi luk te pola količine nasjeckanih listća svježeg peršina. Dobro sve promiješaj.
Na salatu posloži jaja narezana na četvrtine i pospi ostatakom nasjeckanih listića svježeg peršina. Poklopi i stavi u hladnjak da se dobro ohladi prije serviranja.
Dobar tek!
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
426 kcal
21 %
MASTI
25,00 g
34 %
KOLESTEROL
0,20 g
0 %
UH
34,00 g
12 %
PROTEINI
14,00 g
28 %
Umjesto slanine možeš koristiti i ostatke kuhane uskrsne šunke, a možeš iskombinirati i oboje!
Isprobaj i ova jela od tjestenine, jer pašta i mašta mogu - svašta!