Recepti Tjestenina 24. travnja 2025.

Brza i jednostavna salata od tjestenine i kuhanih jaja

Tjestenina
20 MIN
20 MIN
10
JEDNOSTAVNO
salata od tjestenine i kuhanih jaja
Salata od tjestenine i kuhanih jaja
foto: Emilia Recipes/Pinterest
Ova salata od tjestenine i kuhanih jaja odličan je i brz ručak ili večera, a u njoj možeš iskoristiti ostatke kuhanih jaja od Uskrsa

Kako iskoristiti višak kuhanih jaja? Jedan od naših prijedloga je i ova fantastična salata od tjestenine i kuhanih jaja koja može biti super brzi ručak ili večera, ali i jelo koje se može ponijeti na posao ili piknik. 

Nama se ova salata od tjestenine (makaroni, penne, rigatoni...) s kuhanim jajima jako, jako sviđa i zato ti donosimo nepogrešiv recept koji mogu uspješno pripremiti i totalni početnici u kuhinji. Isprobaj i javi nam dojmove!

Tvrdo kuhano jaje Možda vas zanima... Kako savršeno skuhati jaje Špajza

Ne gasi ekran dok kuham

Salata od tjestenine i kuhanih jaja
20 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Slanina 6 kriška
  • Jaje 8 kom
  • Sol
  • Tjestenina 500 g
  • Majoneza 180 ml
  • Dijon senf 60 ml
  • Jabučni ocat 1 žlica
  • Ljuti umak 1 žličica
  • Mljevena paprika - slatka 1 žličica
  • Svježe mljeveni crni papar 0,75 žličica
  • Češnjak u prahu 0,50 žličica
  • Celer - stabljika 4 kom
  • Mladi luk 4 kom
  • Listići svježeg peršina 0,50 šalica
Postupak
  1. Debele kriške slanine stavi u hladnu tavu i prži, bez dodavanja masnoće, na srednjoj vatri, uz povrečemo okretanje. Slanina treba postati hrskava i dobiti lijepu smećkastu boju, za to će trebati 15-ak minuta.

    Poprženu slaninu stavi na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće. Slaninu nareži na komadiće.


  2. Skuhaj jaja 'na tvrdo' ili koristi već skuhana jaja koja su ti primjerice ostala od Uskrsa.

    Tjesteninu skuhaj u dorbo posoljenoj vdoi prema uputama na pakiranju. Skuhanu tjesteninu ocijedim stavi u veliku zdjelu.


  3. U zdjelici pomiješaj majonezu, senf, ocat, ljuti umak, mljevenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar.


  4. U zdjelu s tjesteninom stavi nasjeckanu slaninu i 1/2 količine umaka i dobro promiješaj. Pusti da se malo ohladi oko 5 minuta.


  5. Oguli tvrdo kuhana jaja. 4 jaja grubo nasjeckaj na kockice, ostala 4 nareži na četvrtine.

    Nasjeckana jaja ubaci u zdjelu s tjesteninom i promiješaj.


  6. Dodan nasjeckani celer i mladi luk te pola količine nasjeckanih listća svježeg peršina. Dobro sve promiješaj.


  7. Na salatu posloži jaja narezana na četvrtine i pospi ostatakom nasjeckanih listića svježeg peršina. Poklopi i stavi u hladnjak da se dobro ohladi prije serviranja.

    Dobar tek!


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

426 kcal

21 %

MASTI

25,00 g

34 %

KOLESTEROL

0,20 g

0 %

UH

34,00 g

12 %

PROTEINI

14,00 g

28 %

Umjesto slanine možeš koristiti i ostatke kuhane uskrsne šunke, a možeš iskombinirati i oboje!

Isprobaj i ova jela od tjestenine, jer pašta i mašta mogu - svašta!

tjestenina s graškom Možda vas zanima... Kremasta tjestenina s graškom i krumpirom Recepti martha stewart, penne s brokulom Možda vas zanima... Brzinske penne s brokulom i sirom, recept Marthe Stewart Recepti ravioli s kobasicom Možda vas zanima... Ravioli s kobasicom gotovi za samo 15 minuta! Recepti Možda vas zanima... BEZ MESA Imamo 3 super recepta s tjesteninom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.