Recepti Desert 25. ožujka 2025.

Sanja Vejnović ima odličan recept za tortu od maka

Desert
25 MIN
30 MIN
12
SREDNJE
sanja vejnović, torta od maka
Glumica Sanja Vejnović ima genijalan recept za tortu od maka
foto: Goran Mećava; Mislav Udovičić
Glumica Sanja Vejnović u svojoj slatkoj kuharici "Slatki život" otkrila je svoj odličan recept za tortu od maka. Torta se brzo i jednostavno priprema, a tako je sočna i fina!

"Život je svakakav - ponekad je sladak, ali zna biti i gorak i grbav. I zato si ga možemo malo i zasladiti, posebno kad nam je gorak!", govori glumica Sanja Vejnović, čija nam je kuharica "Slatki život" stalno u rukama.

"Slatka kuharica" inače je već druga kuharica odlične glumice i kuharice Sanje Vejnović. Njezina prva kuharica "Iz moje kuhinje, s ljubavlju" doživjela je velik uspjeh te je rasprodana u kratkom roku, a sada isti uspjeh bilježi i njezin "Slatki život" koji je svjetlo dana ugledao u jesen prošle godine. Kuharica je to u kojoj Sanja donosi više od 110 recepata za tradicionalne i moderne slastice, ali i super savjete.

Među koricama "Slatke kuharice" pronašli smo i ovaj genijalan recept za sočan i jako, jako fin desert kao što je ova torta od maka. Priprema ove torte je jednostavna i brza, a okus je - fantastičan! Isprobaj je i ti!

sanja vejnović, torta od maka | Author: Goran Mećava Torta od maka - recept Sanje Vejnović foto: Goran Mećava

Ne gasi ekran dok kuham

Torta od maka - recept Sanje Vejnović
25 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
  • Jaje 7 kom
  • Šećer 150 g
  • Mak 250 g
  • Krušne mrvice 1 žlica
  • Rum 2 žlica
  • Maslac 150 g
  • Limunova korica 1 kom
  • Narančina korica 2 žlica
  • Sok od limuna 1 kom
  • Sok od naranče 1 kom
Postupak
  1. Zagrijte pećnicu na 170 °C.

    Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.


  2. Krušne mrvice namočite u rum.


  3. Žumanjke odvojite od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke miksajte sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. Postupno dodajte omekšani maslac.


  4. Dodajte naribane korice i sok od limuna i naranče. Dodajte mljeveni mak i namočene krušne mrvice.


  5. Postupno dodajte snijeg, lagano špatulom miješajući smjesu.


  6. U kalup za tortu izlijte smjesu. Stavite u ugrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta, ovisno o pećnici. Pred kraj pečenja provjerite je li tijesto pečeno tako da zabodete čačkalicu u sredinu tijesta. Kad je izvadite, čačkalica mora biti suha.


GANACHE
Sastojci
  • Tamna čokolada (55-60% kakaa) 150 g
  • Slatko vrhnje 100 ml
  • Maslac 30 g
  • Marmelada od marelice
  • Džem od malina
Postupak
  1. Čokoladu usitnite na komadiće. Slatko vrhnje grijte dok se ne počnu pojavljivati mjehurići. Prije nego što provre, maknite ga s vatre, prelijte preko čokolade i poklopite poklopcem.

    Pustite smjesu da odstoji nekoliko minuta. Miješajući mikserom povežite čokoladu u glatku smjesu. Dodajte kockice maslaca i sve povežite u kremu.


  2. Ohlađeni biskvit premažite slojem pekmeza preko kojega prelijte čokoladnu kremu.

    Pustite tortu da se prvo ohladi na sobnoj temperaturi i tek onda je stavite u hladnjak. Izvadite je iz hladnjaka 1 sat prije posluživanja.


Isprobaj i ove divne Sanjine recepte!

sanja vejnović, pitice od jabuka Možda vas zanima... Sanja Vejnović ima najbolji recept za mini pite od jabuka Recepti sanja vejnović, torta Možda vas zanima... Torta od badema i pistacija - divan recept Sanje Vejnović Recepti sanja vejnović krafne Možda vas zanima... Krafne s kremom od limuna - recept poznate glumice Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:45 25. Ožujak 2025.

    odlično