Recepti Desert 12. prosinca 2024.

Torta od badema i pistacija - divan recept Sanje Vejnović

sanja vejnović, torta
Torta od badema i pistacija - divna slastica s potpisom Sanje Vejnović
foto: Goran Mećava; Mislav Udovičić
Ova divna torta od badema i pistacija lako će se uklopiti u tvoj blagdanski stol. Imamo recept glumice Sanje Vejnović iz njezine nove kuharice "Slatki život"

Glumica Sanja Vejnović, osim za glumu, ima još jedan talent - onaj za kuhanje i pečenje kolača. Prije dvije godine doslovce je rasturila kuharicom "Iz moje kuhinje, s ljubavlju", koja je vrlo brzo rasprodana te je još brže dobila svoje reizdanje, a sada već ima novu kuharicu, u kojoj donosi isključivo slatke recepte. Sanjina kuharica "Slatki život" objavljena je nedavno u izdanju Mozaika knjiga, a donosi više od 110 recepata za neodoljive deserte - o domaćih do modernih. 

"Život je svakakav - ponekad je sladak, ali zna biti i gorak i grbav. I zato si ga možemo malo i zasladiti, posebno kad nam je gorak!", zaključuje Sanja čiji recept za tortu od badema i pistacija donosimo u nastavku.

sanja vejnović | Author: Goran Stanzl/PIXSELL Sanja Vejnović izidala je novu kuharicu "Slatki život" foto: Goran Stanzl/PIXSELL

sanja vejnović, torta od badema i pistacija | Author: Goran Mećava Torta od badema i pistacija iz kuharice "Slatki život" Sanje Vejnović foto: Goran Mećava

Ne gasi ekran dok kuham

Torta od badema i pistacija
35 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
BISKVIT
Sastojci
  • Jaje 5 kom
  • Med 75 g
  • Šećer 120 g
  • Bademovo brašno 75 g
  • Brašno 120 g
  • Prašak za pecivo 7 g
  • Vrhnje za šlag 120 ml
  • Maslac 75 g
  • Pistacije 45 g
  • Rum 2 žlica
  • Čokolada 45 g
KREMA
Sastojci
  • Mascarpone 250 g
  • Šećer u prahu 50 g
  • Limunova korica 1 kom
  • Sok od limuna 2 žlica
  • Maslac 1 žlica
  • Vanilin šećer 1 kom
  • Vrhnje za šlag 100 ml
UKRAŠAVANJE
Sastojci
  • Listići badema 100 g
  • Pistacije 50 g
Postupak
  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.


  2. Pomiješajte jaja, med i šećer. Miksajte dok ne dobijete lijepu pjenastu smjesu.

    Prosijte bademovo brašno, brašno i prašak za pecivo te mljevene (neslane) pistacije.


  3. Smjesi od jaja i meda naizmjence dodajte suhe sastojke, vrhnje, rastopljeni maslac, čokoladu i rum sve vrijeme miksajući. Smjesu izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 35–40 minuta, ovisno o pećnici.

    Pred kraj pečenja provjerite je li tijesto pečeno tako da zabodete čačkalicu u sredinu tijesta. Kad je izvadite, čačkalica mora biti suha.


  4. Izmiksajte mascarpone i naribanu limunovu koricu. Dodajte prosijan šećer u prahu, maslac sobne temperature, vanilin šećer i limunov sok.


  5. Istucite vrhnje u šlag. Pomiješajte ga s kremom i stavite u hladnjak na 30 minuta.


  6. Premažite tortu smjesom kreme i šlaga te ukrasite blago tostiranim listićima badema i grubo nasjeckanim pistacijama.


  7. Ohladite u hladnjaku najmanje 1 sat prije posluživanja.


Isprobaj i ove Sanjine recepte:

sanja vejnović krafne Možda vas zanima... Krafne s kremom od limuna - recept poznate glumice Recepti sanja vejnović, pitice od jabuka Možda vas zanima... Sanja Vejnović ima najbolji recept za mini pite od jabuka Recepti
 
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:17 12. Prosinac 2024.

    Odlicno