gastro postao
Ova pita donosi vam raznolikost šarenih boja i okusa našeg najdražeg povrća.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 237
Ostali
- 300 g tijesto za savijače
- 2 kom patlidžan
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 kom mrkva, crvena
- 2 kom komorač, list
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 2 kom šparoge, divlje
- 2 kom mladi luk
- 4 list kupus glavati, bijeli
- 1 kom celer, korijen
Umak
- 1 kom češnjak
- ulje maslinovo
- 0.50 kom luk ,bijeli
- ružmarin
- bosiljak, vezica
- peršin, list
- ljuta paprika
- pileći temeljac
- 2 žlica gustin
Priprema
- Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. Povrće odrežite na trake po dužini. Sve osim patlidžana i tikvica blanširajte dvije-pet minuta u kipućoj vodi. Dobro ocijedite i ostavite da se ohladi.
- Za umak na maslinovu ulju popržite nasjeckani luk i protisnuti češnjak. Dodajte grančicu ružmarina i peršina te bosiljak i malu ljutu papričicu. Sve kratko pirjajte i zalijte uzavrelom vodom u kojoj ste otopili kocku za juhu. kuhajte pet-deset minuta poklopljeno, izvadite grančice začina i papričicu pa umak zgusnite s malo gustina.
- Dok se hladi, razvaljajte tijesto i njime obložite hladan lim. Slažite uokolo tanke rezance povrća i nakon svakoga kruga prelijte s malo umaka. Pecite na 220°C oko 15-20 minuta.
Izvor Skuhatćute