Recepti 03. listopada 2014.

Šarena pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova pita donosi vam raznolikost šarenih boja i okusa našeg najdražeg povrća.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 237

Ostali

  • 300 g tijesto za savijače
  • 2 kom patlidžan
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 2 kom komorač, list
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 kom šparoge, divlje
  • 2 kom mladi luk
  • 4 list kupus glavati, bijeli
  • 1 kom celer, korijen

Umak

  • 1 kom češnjak
  • ulje maslinovo
  • 0.50 kom luk ,bijeli
  • ružmarin
  • bosiljak, vezica
  • peršin, list
  • ljuta paprika
  • pileći temeljac
  • 2 žlica gustin

Priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. Povrće odrežite na trake po dužini. Sve osim patlidžana i tikvica blanširajte dvije-pet minuta u kipućoj vodi. Dobro ocijedite i ostavite da se ohladi.
  2. Za umak na maslinovu ulju popržite nasjeckani luk i protisnuti češnjak. Dodajte grančicu ružmarina i peršina te bosiljak i malu ljutu papričicu. Sve kratko pirjajte i zalijte uzavrelom vodom u kojoj ste otopili kocku za juhu. kuhajte pet-deset minuta poklopljeno, izvadite grančice začina i papričicu pa umak zgusnite s malo gustina.
  3. Dok se hladi, razvaljajte tijesto i njime obložite hladan lim. Slažite uokolo tanke rezance povrća i nakon svakoga kruga prelijte s malo umaka. Pecite na 220°C oko 15-20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.