gastro postao
Vjerovali ili ne, s pivom možete i kuhati - ne morate ga samo piti!
Zbog svoje savršene sočnosti i mekoće, ova junetina osvojit će srca svih ljubitelja mesa, a možda i ponekog neljubitelja, posebice junetine!
Pivo će
Ovako pripremljeno meso poslužite uz jednostavan prilog - pire krumpir ili samo kuhani krumpir, kako biste mogli savršeno osjetiti sve okuse mesa i uživati u svakom zalogaju!
Sastojci:
- 2 komada junećih prsa, svaki od otprilike 1 1/2 kg
- Sol i papar
- Po 2 žličice dimljene paprike, suhog origana i kima
- 3 žlice ulja
- 2 lista lovora
- 3 nasjeckana luka
- 4 stabljike celera, nasjeckane
- 4 mrkve, narezane na kolutiće
- 4 češnja češnjaka, narezanog
- 2 limenke (ili boce) lager piva
- 2 šalice goveđeg temeljca
Priprema:
- Oba komada mesa dobro začiniti solju, paprom, origanom, paprikom i kimom
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
- Zagrijati 2 žlice ulja u većoj posudi za kuhanje pa zapeći oba komada mesa s obje strane (da dobiju lijepu boju)
- U posudi za kuhanje, pomiješati povrće i temeljac i kuhati poklopljeno da povrće malo omekša
- Meso staviti u vatrostalnu posudu s poklopcem, staviti žlicu ulja i temeljac s povrćem te dvije limenke piva; poklopiti i staviti u zagrijanu pećnicu na 3 do 3 1/2 h.
- Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti 10 - 15 minuta da odmori pa poslužite još toplo.
Dobar tek!