Recepti 18. veljače 2017.

Savršeno sočna juneća prsa s pivom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerovali ili ne, s pivom možete i kuhati - ne morate ga samo piti!

Zbog svoje savršene sočnosti i mekoće, ova junetina osvojit će srca svih ljubitelja mesa, a možda i ponekog neljubitelja, posebice junetine!

Pivo će

Ovako pripremljeno meso poslužite uz jednostavan prilog - pire krumpir ili samo kuhani krumpir, kako biste mogli savršeno osjetiti sve okuse mesa i uživati u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • 2 komada junećih prsa, svaki od otprilike 1 1/2 kg
  • Sol i papar
  • Po 2 žličice dimljene paprike, suhog origana i kima
  • 3 žlice ulja
  • 2 lista lovora
  • 3 nasjeckana luka
  • 4 stabljike celera, nasjeckane
  • 4 mrkve, narezane na kolutiće
  • 4 češnja češnjaka, narezanog
  • 2 limenke (ili boce) lager piva
  • 2 šalice goveđeg temeljca

Priprema:

  1.  Oba komada mesa dobro začiniti solju, paprom, origanom, paprikom i kimom
  2. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva
  3. Zagrijati 2 žlice ulja u većoj posudi za kuhanje pa zapeći oba komada mesa s obje strane (da dobiju lijepu boju)
  4. U posudi za kuhanje, pomiješati povrće i temeljac i kuhati poklopljeno da povrće malo omekša
  5. Meso staviti u vatrostalnu posudu s poklopcem, staviti žlicu ulja i temeljac s povrćem te dvije limenke piva; poklopiti i staviti u zagrijanu pećnicu na 3 do 3 1/2 h.
  6. Kada je meso pečeno, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti 10 - 15 minuta da odmori pa poslužite još toplo.

Dobar tek! 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • iconHR 10:20 19. Veljača 2017.

    Što je problem upisati "litru lager piva" jer dvije limenke (ili boce) mogu biti ovisno o kombinaciji od 0,66L do 4L piva!?