Recepti 19. prosinca 2019.

Sažetak godine: Najbolji recepti naših blogera

gastro postao gastro.24sata.hr
Pročitaj kojih smo to osam recepata izdvojili kao najbolje u 2019. godini.

Kraj godine sve je bliže i većina ljudi trenutno na brizi ima meni za blagdane. Odojak, patka, purica i mlinci - mnogo je izbora, a mi smo ti odlučili pomoći s izborom slatkoga.

U nastavku teksta pročitaj kojih je to osam recepata koje smo izdvojili kao najbolje, a napisali su ih naši Gastrolovci - Nevena Josipović, Vedran Bošković, Ena Kokanović, Darko Kontin, Kasandra i Zvonimir, Nasja DuplančićŽeljka i Matija te Gracia Petek.

Brz i jednostavan kolač s jabukama i pudingom

Ovaj kolač izvanredna je ideja jer namirnice za njega vjerojatno u svakom trenutku imaš kod kuće. Brz je i jednostavan za napraviti, a svojim okusom zasigurno će oduševiti tvoje ukućane!

 

Možda vas zanima... Brz i jednostavan kolač s jabukama i pudingom Kolumne

 

 | Author:

Torta koja podsjeća na knedle sa šljivama

Knedle sa šljivama neodoljiv su klasik, a odličan su izbor za bilo koji objed - doručak, ručak, večeru ili za desert! Ova torta jako nas podsjeća na njih, ali umjesto krumpira, za njihovu pripremu korišten je griz.

 

Možda vas zanima... Ova izvanredna torta neodoljivo podsjeća na knedle sa šljivama Kolumne

 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Ferrero kolač

Za sve čokoljupce ovaj Ferrero kolač odlična je vijest. Ovo je možda jedini recept za koji nećeš morati isprazniti novčanik, a naša Gastrolovka Ena kaže da joj je bolji od originalne verzije. 

 

ferrero kolač Možda vas zanima... Sastojci za ovaj Ferrero kolač neće ti isprazniti novčanik Recepti

 

ferrero kolač | Author: Slavonka foto: Slavonka

Slatke palačinke od krumpira

Ove slasne palačinke od krumpira prelivene svinjskom masti i umočene u šećer tradicionalno su poljsko jelo, a naš bloger Darko Kontin probao ih je u kuhinji svoje bake. Ako te zanima nešto novo i drugačije, svakako provjeri ovaj recept!

 

Možda vas zanima... Placke - jedinstvena slastica iz bakine kuhinje Kolumne

 

 | Author: Darko Kontin foto: Darko Kontin

Domaća bučnica

Ovaj domaći recept za tijesto i nadjev za bučnicu toliko je odličan da ćeš ubrzo umjesto za desert, nju raditi za ručak. Nemoj se ni iznenaditi ako te ljudi nakon kušanja pitaju - "Gdje su kupljene kore?"

 

Možda vas zanima... Sami razvucite tijesto i napravite savršenu bučnicu Kolumne

 

 | Author: Zvonimir Ferina foto: Zvonimir Ferina

Blagdanska orahnjača

Ako je u pitanju tradicija, ovo je još jedan od recepata koji obavezno moraš uvrstiti na svoj meni. Recepata je mnogo, a mi ti donosimo ovaj od naše Gastrolovke Nasje koja ga je preuzela od svoje bake. 

 

Najsočnija blagdanska orahnjača Možda vas zanima... Sočna blagdanska orahnjača po receptu naših baka Špajza

 

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić

Leningradske pufice

Ovaj kolač spoj je omiljenih nam princes krafni i kremšnita. Kremast i hrskav, oduševit će i najzahtjevnija nepca, a ponovno ćeš ga morati raditi svakog vikenda!

 

Možda vas zanima... Leningradske pufice - najslađi jastučići s vanilijom Kolumne

 

 | Author: Sweety and Spicy foto: Sweety and Spicy

Palačinke bez grižnje savjesti

Ove palačinke odlična su opcija za one koji pokušavaju jesti hranu bez glutena ili za vegane. Nekoliko je načina kako da ih napraviš, a ovo su sastojci koji ti trebaju - pirovo ili heljdino brašno, jaje ili zamjena za njega ako si vegan, životinjsko ili biljno mlijeko i mineralna voda. Svakako ga isprobaj za drugačiju, ali ništa manje slasnu verziju omiljenih nam palačinki!

 

Možda vas zanima... Palačinke svaki dan i bez grižnje savjesti - moguće je! Kolumne

 

 | Author: Gracia Petek foto: Gracia Petek

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.