Kraj godine sve je bliže i većina ljudi trenutno na brizi ima meni za blagdane. Odojak, patka, purica i mlinci - mnogo je izbora, a mi smo ti odlučili pomoći s izborom slatkoga.
U nastavku teksta pročitaj kojih je to osam recepata koje smo izdvojili kao najbolje, a napisali su ih naši Gastrolovci - Nevena Josipović, Vedran Bošković, Ena Kokanović, Darko Kontin, Kasandra i Zvonimir, Nasja Duplančić, Željka i Matija te Gracia Petek.
Brz i jednostavan kolač s jabukama i pudingom
Ovaj kolač izvanredna je ideja jer namirnice za njega vjerojatno u svakom trenutku imaš kod kuće. Brz je i jednostavan za napraviti, a svojim okusom zasigurno će oduševiti tvoje ukućane!
Torta koja podsjeća na knedle sa šljivama
Knedle sa šljivama neodoljiv su klasik, a odličan su izbor za bilo koji objed - doručak, ručak, večeru ili za desert! Ova torta jako nas podsjeća na njih, ali umjesto krumpira, za njihovu pripremu korišten je griz.
Ferrero kolač
Za sve čokoljupce ovaj Ferrero kolač odlična je vijest. Ovo je možda jedini recept za koji nećeš morati isprazniti novčanik, a naša Gastrolovka Ena kaže da joj je bolji od originalne verzije.
Slatke palačinke od krumpira
Ove slasne palačinke od krumpira prelivene svinjskom masti i umočene u šećer tradicionalno su poljsko jelo, a naš bloger Darko Kontin probao ih je u kuhinji svoje bake. Ako te zanima nešto novo i drugačije, svakako provjeri ovaj recept!
Domaća bučnica
Ovaj domaći recept za tijesto i nadjev za bučnicu toliko je odličan da ćeš ubrzo umjesto za desert, nju raditi za ručak. Nemoj se ni iznenaditi ako te ljudi nakon kušanja pitaju - "Gdje su kupljene kore?"
Blagdanska orahnjača
Ako je u pitanju tradicija, ovo je još jedan od recepata koji obavezno moraš uvrstiti na svoj meni. Recepata je mnogo, a mi ti donosimo ovaj od naše Gastrolovke Nasje koja ga je preuzela od svoje bake.
Leningradske pufice
Ovaj kolač spoj je omiljenih nam princes krafni i kremšnita. Kremast i hrskav, oduševit će i najzahtjevnija nepca, a ponovno ćeš ga morati raditi svakog vikenda!
Palačinke bez grižnje savjesti
Ove palačinke odlična su opcija za one koji pokušavaju jesti hranu bez glutena ili za vegane. Nekoliko je načina kako da ih napraviš, a ovo su sastojci koji ti trebaju - pirovo ili heljdino brašno, jaje ili zamjena za njega ako si vegan, životinjsko ili biljno mlijeko i mineralna voda. Svakako ga isprobaj za drugačiju, ali ništa manje slasnu verziju omiljenih nam palačinki!