Recepti 13. listopada 2014.

Shish-taouk

Shish-taouk
gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalni turski ražnjići koji se najčešće poslužuju uz rižu, jogurt i namaz od luka i povrća

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 297

Potrebno vam je

  • 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 3 režanj češnjak
  • 0.25 žlica ulje maslinovo
  • limunov sok
  • limunova korica
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 400 g pelati
  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežemo pileća prsa na kocke odgovarajuće veličine za ražnjiće. Sve ostale sastojke izmiješamo zajedno kako bismo dobili marinadu.
  2. U marinadu potopimo meso, poklopimo i odložimo u hladnjak. Najbolje da odstoji između dva i osam sati.
  3. Piletinu izvadimo iz marinade, nabodemo na ražnjiće i pečemo na roštilju.

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.