gastro postao
Tradicionalni turski ražnjići koji se najčešće poslužuju uz rižu, jogurt i namaz od luka i povrća
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 297
Potrebno vam je
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 3 režanj češnjak
- 0.25 žlica ulje maslinovo
- limunov sok
- limunova korica
- 1 mala žlica crvena paprika
- 400 g pelati
- 1 šalica jogurt (3.2% masti)
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Narežemo pileća prsa na kocke odgovarajuće veličine za ražnjiće. Sve ostale sastojke izmiješamo zajedno kako bismo dobili marinadu.
- U marinadu potopimo meso, poklopimo i odložimo u hladnjak. Najbolje da odstoji između dva i osam sati.
- Piletinu izvadimo iz marinade, nabodemo na ražnjiće i pečemo na roštilju.
Izvor 24 sata