Recepti 03. listopada 2014.

Sicilijanski zapečeni rižot s patlidžanima

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljiva kombinacija patlidžana i riže

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 214

Potrebno vam je

  • 2 kom patlidžan
  • 2 žlica krupna morska sol
  • 2 žlica luk ,crveni
  • 125 ml ulje maslinovo
  • 2 žlica peršin, list
  • 16 kom list bosiljka
  • 500 g pelati
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 750 ml goveđi temeljac
  • 250 g ovčji sir
  • pšenično brašno, bijelo
  • 250 ml ulje, biljno

Priprema

  1. Narežite patlidžane uzdužno na tanke ploške i stavite ih u cjedilo u slojevima posipajući svaki sloj solju. Ostavite da tako odstoje oko sat vremena.
  2. U posudi s debelim dnom pirjajte narezani luk u pola ulja oko dvije minute pa dodajte peršin, 6 listova bosiljka, rajčice, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta.
  3. Za rižot na ostatku ulja pirjajte drugu količinu luka dok ne omekša. Ubacite rižu i miješajte dvije minute. Umiješajte 125 ml temeljca. kuhajte, često miješajući, dok se temeljac ne apsorbira. Nastavite ulijevati po 125 ml temeljca, često miješajući, dok se temeljac ne upije.
  4. Istodobno lagano uvaljajte patlidžane u brašno i pržite u vrućem ulju dok ne dobije boju. Obložite dno nauljenog lonca trećinom patlidžana pa prekrijte polovicom rižota te s pola sira i umaka. Po umaku stavite pola bosiljka i prekrijte ostatkom patlidžana, a zatim rižom, umakom i bosiljkom. Završite sirom. Pecite deset minuta na 220°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.