Recepti 26. kolovoza 2020.

Slaninom napunjene gljive novi su omiljeni prilog sa stola

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji slanine, ovi maleni zalogaji stvoreni su samo za vas!

Ako do sada nisi probala ovaj prilog, vrijeme je da ga uvrstiš na svoj jelovnik! Nježne kapice od gljiva i kremasti nadjev toliko su fenomenalne da recept za njih ne budeš ispuštala iz ruke!

Teško je za povjerovati da nešto toliko jednostavno, brzo i lako za pripremu može biti toliko ukusno, a ako će se pitati ljubitelji gljiva i slanine ovo jelo nije samo prilog - već i ručak te lagana večera! U slast!

 

Možda vas zanima... Omlet od gljiva s kremastim umakom od bijelog vina i vrhnja Recepti

 

Sastojci:

  • 6 kriški slanine
  • 10 svježih gljiva
  • 90 g krem sira
  • 30 g cheddar sira
  • 1/2 žličice mljevenog češnjaka, po želji

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namasti posudu za pečenje. U velikoj tavi ispeci slaninu tako da postane hrskava. Žlicom s prorezom ukloni slaninu iz tave, kako bi masnoća ostala u tavici, a zatim slaninu dodatno stavi na papirnate ručnike kako bi i oni upili višak masti.
  2. Očisti gljive; ukloni i odbaci stabljike.
  3. U srednje velikoj zdjeli promiješaj krem sir i cheddar. Umiješaj razrezanu slaninu i, ako želiš, češnjak. Žlicu punjenja stavi u svaku gljivu i zatim nju stavi u prethodno pripremljenu posudu za pečenje.
  4. Peci 25 do 30 minuta ili dok gljive ne omekšaju. Prije posluživanja ostavi da se malo ohlade, oko 5 minuta.

U slast!

 

Možda vas zanima... Piletina u umaku od gljiva - klasik za obiteljski stol Recepti Možda vas zanima... Kremasti rižoto od gljiva i poriluka Recepti Možda vas zanima... Pripremi baguette punjen krem sirom, maslinama i gljivama Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dana11042005 05:18 27. Kolovoz 2020.

    U Hrvatskoj se kaže špek, a u srbiji je slanina