gastro postao
Ljubitelji slanine, ovi maleni zalogaji stvoreni su samo za vas!
Ako do sada nisi probala ovaj prilog, vrijeme je da ga uvrstiš na svoj jelovnik! Nježne kapice od gljiva i kremasti nadjev toliko su fenomenalne da recept za njih ne budeš ispuštala iz ruke!
Teško je za povjerovati da nešto toliko jednostavno, brzo i lako za pripremu može biti toliko ukusno, a ako će se pitati ljubitelji gljiva i slanine ovo jelo nije samo prilog - već i ručak te lagana večera! U slast!
Sastojci:
- 6 kriški slanine
- 10 svježih gljiva
- 90 g krem sira
- 30 g cheddar sira
- 1/2 žličice mljevenog češnjaka, po želji
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namasti posudu za pečenje. U velikoj tavi ispeci slaninu tako da postane hrskava. Žlicom s prorezom ukloni slaninu iz tave, kako bi masnoća ostala u tavici, a zatim slaninu dodatno stavi na papirnate ručnike kako bi i oni upili višak masti.
- Očisti gljive; ukloni i odbaci stabljike.
- U srednje velikoj zdjeli promiješaj krem sir i cheddar. Umiješaj razrezanu slaninu i, ako želiš, češnjak. Žlicu punjenja stavi u svaku gljivu i zatim nju stavi u prethodno pripremljenu posudu za pečenje.
- Peci 25 do 30 minuta ili dok gljive ne omekšaju. Prije posluživanja ostavi da se malo ohlade, oko 5 minuta.
U slast!