Recepti 13. listopada 2014.

Složenac od mljevenog mesa, špinata i tjestenine

gastro postao gastro.24sata.hr
Eksperimentirajte sa špinatom i isprobajte recept za ukusni složenac

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 834

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 250 g tjestenina s jajima
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 500 g mljevena junetina
  • 400 g špinat
  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 30 g maslac, slani
  • 20 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g gorgonzola
  • 200 ml povrtni temeljac
  • 3 žlica vrhnje za kuhanje
  • 10 kom cherry rajčice
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tjesteninu kuhajte 10-ak min u posoljenoj vodi pa je ocijedite.
  2. Luk i češnjak nasjeckajte pa ih propirjajte na ulju. Dodajte meso i pirjajte ga dok se ne počne odvajati na grudice.
  3. Umiješajte zamrznuti špinat, smanjite vatru pa ga kuhajte u poklopljenoj posudi često miješajući. Dodajte vrhnje, sol i papar te još malo kuhajte.
  4. Rastopite maslac, dodajte brašno pa ga lagano popržite neprestano miješajući.
  5. Pjenjačom umiješajte mlijeko i temeljac te kuhajte još 10-ak min često miješajući.
  6. S gorgonzole uklonite koru pa je sitno nasjeckajte i umiješajte u umak da se rastopi, kuhajući još 5 min. Posolite i popaprite.
  7. Nauljite dublju vatrostalnu zdjelu te u nju stavite red tjestenine, red mesa sa špinatom, opet tjesteninu pa meso. Sve prelijte umakom i pecite 30 min na 200°c. Zadnjih 10 min pečenja možete dodati 10-ak minirajčica prerezanih na pola.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.