gastro postao
Eksperimentirajte sa špinatom i isprobajte recept za ukusni složenac
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 834
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 250 g tjestenina s jajima
- 3 žlica ulje maslinovo
- 500 g mljevena junetina
- 400 g špinat
- 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 30 g maslac, slani
- 20 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g gorgonzola
- 200 ml povrtni temeljac
- 3 žlica vrhnje za kuhanje
- 10 kom cherry rajčice
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Tjesteninu kuhajte 10-ak min u posoljenoj vodi pa je ocijedite.
- Luk i češnjak nasjeckajte pa ih propirjajte na ulju. Dodajte meso i pirjajte ga dok se ne počne odvajati na grudice.
- Umiješajte zamrznuti špinat, smanjite vatru pa ga kuhajte u poklopljenoj posudi često miješajući. Dodajte vrhnje, sol i papar te još malo kuhajte.
- Rastopite maslac, dodajte brašno pa ga lagano popržite neprestano miješajući.
- Pjenjačom umiješajte mlijeko i temeljac te kuhajte još 10-ak min često miješajući.
- S gorgonzole uklonite koru pa je sitno nasjeckajte i umiješajte u umak da se rastopi, kuhajući još 5 min. Posolite i popaprite.
- Nauljite dublju vatrostalnu zdjelu te u nju stavite red tjestenine, red mesa sa špinatom, opet tjesteninu pa meso. Sve prelijte umakom i pecite 30 min na 200°c. Zadnjih 10 min pečenja možete dodati 10-ak minirajčica prerezanih na pola.
Izvor Skuhatćute