gastro postao
Kremasti užitak od tjestenine, svježeg sira i slanine
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 968
Potrebno vam je
- 250 g tjestenina s jajima
- 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 kom luk ,crveni
- mažuran
- 2 kom jaje kokošje
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 75 g maslac, slani
- 4 žlica krušne mrvice
- 2 žlica peršin, list
- 500 g svježi kravlji sir
- sol
- 3 žlica ulje, biljno
- bijeli papar
Priprema
- Široke rezance skuhajte tako da ostanu tvrdi i ocijedite. Kriške slanine narežite na tanke rezance i sitno nasjeckajte luk te prepržite na tavi.
- Pomiješajte s tjesteninom i mažuranom. U zdjeli razmutite sir s jajima i vrhnje pa posolite i popaprite.
- U kalup za pečenje koji ste premazli uljem raspodijelite trećinu tjestenine, premažite polovicom smjese sira, vrhnja i jaja pa ponovno stavite red tjestenine te smjesu sa sirom raspodijelite po njoj. Na zagrijanome maslacu prepržite mrvice i time premažite nabujak. Pecite ga 30-ak minuta na 160°C.