Recepti 09. listopada 2014.

Složenac od svježeg sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasti užitak od tjestenine, svježeg sira i slanine

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 968

Potrebno vam je

  • 250 g tjestenina s jajima
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom luk ,crveni
  • mažuran
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 75 g maslac, slani
  • 4 žlica krušne mrvice
  • 2 žlica peršin, list
  • 500 g svježi kravlji sir
  • sol
  • 3 žlica ulje, biljno
  • bijeli papar

Priprema

  1. Široke rezance skuhajte tako da ostanu tvrdi i ocijedite. Kriške slanine narežite na tanke rezance i sitno nasjeckajte luk te prepržite na tavi.
  2. Pomiješajte s tjesteninom i mažuranom. U zdjeli razmutite sir s jajima i vrhnje pa posolite i popaprite.
  3. U kalup za pečenje koji ste premazli uljem raspodijelite trećinu tjestenine, premažite polovicom smjese sira, vrhnja i jaja pa ponovno stavite red tjestenine te smjesu sa sirom raspodijelite po njoj. Na zagrijanome maslacu prepržite mrvice i time premažite nabujak. Pecite ga 30-ak minuta na 160°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.