Recepti 13. listopada 2014.

Smotuljci od bakalara

Smotuljci od bakalara
gastro postao gastro.24sata.hr
Prijedlog za lagani i zdrav obrok za sve ljubitelje morskih delicija

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 149

Potrebno vam je

  • 600 g bakalar
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 200 g mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom crvena paprika
  • 200 g celer, korijen
  • 2 režanj češnjak
  • 3 kom limun

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva C
  2. U većoj tavi na žlici maslinovog ulja pirjati mrkvu, luk, celer i papriku oko 5 minuta, odnosno dok mrkva ne omekša.
  3. Pripremiti mješavinu od jedne žlice maslinovog ulja i usitnjenog češnjaka pa njome premazati filete bakalara.
  4. Pripremiti 4 komada papira za pečenje (svaki duplo veći od ribljih fileta). Na sredinu svakog komada papira posložiti riblje filete, zatim dodati nekoliko kriški limuna ili limete pa ¼ smjese pirjanog povrća.
  5. Spojiti krajeve papira tako da sadržaj ne ispada tijekom pečenja. Staviti na lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta.
  6. Kada je gotovo, izvaditi iz pećnice i pričekati 5 minuta prije otvaranja papira.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.