gastro postao
Prijedlog za lagani i zdrav obrok za sve ljubitelje morskih delicija
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 149
Potrebno vam je
- 600 g bakalar
- 2 žlica ulje maslinovo
- 200 g mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom crvena paprika
- 200 g celer, korijen
- 2 režanj češnjak
- 3 kom limun
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva C
- U većoj tavi na žlici maslinovog ulja pirjati mrkvu, luk, celer i papriku oko 5 minuta, odnosno dok mrkva ne omekša.
- Pripremiti mješavinu od jedne žlice maslinovog ulja i usitnjenog češnjaka pa njome premazati filete bakalara.
- Pripremiti 4 komada papira za pečenje (svaki duplo veći od ribljih fileta). Na sredinu svakog komada papira posložiti riblje filete, zatim dodati nekoliko kriški limuna ili limete pa ¼ smjese pirjanog povrća.
- Spojiti krajeve papira tako da sadržaj ne ispada tijekom pečenja. Staviti na lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta.
- Kada je gotovo, izvaditi iz pećnice i pričekati 5 minuta prije otvaranja papira.