Recepti 13985 prikaza 30. rujna 2018.

Sočna čokoladna torta za baš svaku priliku

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je brza i elegantna torta idealna za za popodnevno opuštanje uz šalicu kave...

Popis sastojaka je zaista kratak, vrijeme pripreme je samo pola sata, a svaki je zalogaj nezaboravno čokoladno iskustvo.

Savjetujemo vam da koristite čokoladu s visokim postotkom kakaa (70% i više) te da je poslužite uz tučeno vrhnje, kuglicu sladoleda ili pak dobro ohlađene kreme od citrusa ili vanilije.

 

Možda vas zanima... Briljantno: Čokoladna torta od naranče Kolumne

 

Sastojci:

  • 170 g tamne čokolade
  • 80 g maslaca
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 30 g mljevenih badema
  • Prstohvat soli

 
Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i premažite kalup maslacem.
  2. Čokoladu natrgajte na male komadiće i rastopite je na pari s maslacem i prstohvatom soli. 
  3. Pjenasto istucite jaja sa šećerom. 
  4. Lagano sjedinite obje smjese uz pomoć pjenjače. 
  5. Prosijte mljevene bademe i umiješajte ih pa nastavite miješati drvenom žlicom.
  6. Prelijte tijesto u kalup i pecite 15-20 minuta, sve dok površna ne postane čvrsta i gipka. 
  7. Izvadite kolač i pričekajte da se ohladi, a zatim ga izvadite iz kalupa.

 

Možda vas zanima... Čokoladna mousse torta sa šumskim voćem Kolumne

 

Ukrasite ga šećerom u prahu ili kakaom i poslužite!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.