gastro postao
Ovo je brza i elegantna torta idealna za za popodnevno opuštanje uz šalicu kave...
Popis sastojaka je zaista kratak, vrijeme pripreme je samo pola sata, a svaki je zalogaj nezaboravno čokoladno iskustvo! Tako se može opisati ovaj odličan i jednostavan desert.
Savjetujemo ti da koristiš čokoladu s visokim postotkom kakaa (70% i više) te da je poslužiš uz tučeno vrhnje, kuglicu sladoleda ili pak dobro ohlađene kreme od citrusa ili vanilije.
Sočna čokoladna torta
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 30 g mljevenih badema
- prstohvat soli
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i premaži kalup maslacem.
- Čokoladu natrgaj na komadiće i rastopi je na pari s maslacem i prstohvatom soli.
- Pjenasto istuci jaja sa šećerom.
- Lagano sjedini obje smjese uz pomoć pjenjače.
- Prosij mljevene bademe i umiješaj ih pa nastavi miješati drvenom žlicom.
- Prelij tijesto u kalup i peci 15-20 minuta, sve dok površna ne postane čvrsta i gipka.
- Izvadi kolač iz pećnice i pričekaj da se ohladi, a zatim ga izvadi iz kalupa.
- Ukrasi šećerom u prahu ili kakaom i posluži!
Imamo još čokoladnih ideja...